Sveitsisk politi utenfor en barnehage i Zürich-bydelen Oerlikon den 1. oktober 2024. Foto: Michael Buholzer / Keystone via AP / NTB.

Sveitsisk politi arresterte i 12-tiden tirsdag formiddag en kinesisk statsborger (23) som hadde knivstukket og skadet tre fem år gamle barn på vei til en barnehage i Zürich-bydelen Oerlikon, et av dem alvorlig, de to andre lettere.

Ifølge Tagenzeiger skal kineseren være en student.

Angrepet skjedde mens en barnehageansatt var på vei med en gruppe barn til en barnehage med ettermiddagsordning, melder Schweizer Radio und Fernsehen (SRF).

Angrepet skjedde plutselig, og den barnehageansatte reagerte umiddelbart, overmannet 23-åringen og holdt ham sammen med en annen mann helt til nødetatene kom, opplyser den sveitsiske allmennkringkasteren.

Den mistenkte gjerningsmannen, en 23 år gammel kinesisk mann, ble pågrepet uten motstand og tatt med til en politistasjon av politiet i Zürich. Ifølge politiet foreligger det foreløpig ingen informasjon om motivet. Det er heller ikke kjent hvilken tilknytning den pågrepne mannen har til barna eller barnehagen.

Politiet reagerte massivt på meldingen om angrepet:

Politiet satte umiddelbart inn en stor kontingent, hvorav noen var tungt bevæpnet, og sperret av området. En stor politidrone fløy sine runder over området. Politiet i byen bekreftet i første omgang bare at en politiaksjon var i gang, uten å gi ytterligere informasjon.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.