New York Times ble utsatt for omfattende kritikk og hån etter at de publiserte en artikkel som ifølge kritikerne forsøkte å glorifisere den drepte Hizbollah-grunnleggeren Hassan Nasrallah.

Avisen hevdet i en leder at terrorlederen som tok til orde for å utslette Israel, var en forkjemper for «likhet» for alle religiøse grupper i regionen, skriver New York Post.

Artikkelen, med tittelen «Demonstranter sørger over Nasrallahs død over hele verden», som ble publisert lørdag, hyller Nasrallah som en begavet taler som hevdet at det skulle være ett Palestina med likhet for muslimer, jøder og kristne.

Nasrallah trodde fullt og fast på ødeleggelsen av den jødiske staten, og organisasjonen hans utførte en rekke grusomme angrep på jøder over hele verden, skriver The Post.

The Times ble slaktet på X etter artikkelen, og brukerne beskyldte avisen for å hvitvaske Hizbollahs blodsutgytelse og terrorangrep mot jøder.

– The Times’ lesere er nå redusert til liberale eliter, politikere, kommunister og islamister, skrev en X-bruker. Ytringen ble vist nesten 250.000 ganger.

New York Post skrev en leder i dag at The Times’ sorg over Hassan Nasrallah viser hvor pill råtne media har blitt.

En farsfigur, et moralsk kompass og en politisk veiviser

Også Washington Post glorifiserte Hizbollah-lederen og skrev at han av sine tilhengere ble sett på som en farsfigur, et moralsk kompass og en politisk veiviser. Han ble hyllet som mannen som kjempet for det undertrykte sjiasamfunnet og beskyttet det mot israelsk invasjon.

Å kalle Hizbollahs Nasrallah for et «moralsk kompass» og en «farsfigur», er mer enn frastøtende, skriver StopAntisemitism. – Hendene hans var gjennomvåte av amerikansk og israelsk blod.

Det pågår en samlet innsats for å normalisere Hassan Nasrallah, skriver Ritchie Torres. – The Guardian beskriver Nasrallah som en kvalifisert islamsk lærd, effektiv offentlig taler og kompetent organisator. Gjett hvilke ord som mangler? Massemorder. Terrorist. Krigsforbryter.

NYT støtter Kamala Harris – det eneste patriotiske valget 

Avisen som glorifiserer terrorister, støttet i dag at Kamala Harris burde velges til president.

Kamala Harris er det eneste valget, skrev New York Times’ redaksjon med overskriften «Den eneste patriotiske kandidaten i presidentvalget».

For 17. gang på rad støtter avisen en Demokratisk presidentkandidat fremfor en Republikansk, skriver Fox News.

Avisens sammenhengende blå «streak» begynte i 1960 med John F. Kennedy. Den siste republikaneren de støttet, var president Dwight D. Eisenhower da han stilte til gjenvalg i 1956.

«Denne utvetydige, nedslående sannheten – Donald Trump er ikke skikket til å være president – burde være nok til at enhver velger som bryr seg om landets helse og demokratiets stabilitet, bør nekte ham gjenvalg», skrev redaksjonen.

– Av denne grunn, uavhengig av eventuelle politiske uenigheter velgerne måtte ha med henne, er Kamala Harris den eneste patriotiske kandidaten i presidentvalget. Harris er ingen «perfekt kandidat», men hun er et «mer enn nødvendig alternativ» til Trump i spørsmål som økonomi, innvandring og USAs internasjonale allianser.

– Hun har forpliktet seg til å bruke sin makt til å hjelpe amerikanerne med å få bedre råd til det de trenger, gjøre det lettere å eie et hjem, støtte småbedrifter og hjelpe arbeidere. Trumps økonomiske prioriteringer er flere skattekutt, noe som først og fremst vil komme de velstående til gode, og mer toll, noe som vil gjøre prisene enda mer uhåndterlige for de fattige og middelklassen, skrev styret.

Omtrent like nyttig som en muggen gammel oppvaskklut

The Times anerkjente at noen velgere er bekymret over Harris’ strategi for å unngå pressen og gir sine lesere en meningsløs ordsalat som begrunnelse.

Støtten kommer ikke som en overraskelse, skriver Fox News. – I 2016 betegnet The Times’ liberale redaksjon Trump som den verste kandidaten fra de store partiene i landets historie, og redaksjonen har siden da fortsatt å uttale seg kraftig mot ham. De har støttet Hillary Clinton og Joe Biden mot ham ved de to siste valgene.

Trump-kampanjen er ikke bekymret, og Steven Cheung, kommunikasjonsdirektør i Trump-kampanjen, sa i en uttalelse til Fox News Digital:

– En støtte fra New York Times er omtrent like nyttig som en muggen gammel oppvaskklut som ikke er blitt vasket på årevis.

– De måtte be om unnskyldning i 2016 for å ha villedet sine lesere og fullstendig feiltolket president Trumps historiske seier, men det virker som om de fortsatt ikke har lært leksen sin. Kamala Harris er støttet av Fake News fordi hun er falsk, en bløffmaker og uegnet for embetet.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.