– Når Iran endelig er fritt, og det vil skje raskere enn folk tror, blir alt annerledes, sier Benjamin Netanyahu i en ikke altfor tilslørt advarsel til regimet i Iran.

I en videomelding på X mandag ettermiddag, der han henvender seg direkte til det iranske folket, sier den israelske statsministeren i praksis at et iransk regimeskifte er nært forestående.

Politico siterer Netanyahu:

«Våre to gamle folk, det jødiske og det persiske folk, vil endelig leve i fred. Våre to land, Israel og Iran, vil leve i fred,» la han til.

Netanyahu sa at Irans ledere støtter «voldtektsmennene og morderne i Hamas og Hizbollah», men at «Irans tyranner ikke bryr seg om det iranske folkets fremtid», og at landet «fortjener et bedre» lederskap.

«Det finnes titalls millioner anstendige og gode mennesker med tusenvis av år med historie bak seg, og en strålende fremtid foran seg. Ikke la en liten gruppe fanatiske teokrater knuse deres håp og drømmer. Dere fortjener bedre. Barna deres fortjener bedre. Hele verden fortjener bedre», sa Netanyahu.

«Folket i Iran skal vite at Israel står sammen med dere. Måtte vi sammen oppleve en fremtid med velstand og fred», sa han.

Israel har siden Hamas’ terrorangrep den 7. oktober i fjor kjempet mot iranske proxyer som Hamas og Hizbollah, og motstått et iransk luftangrep.

Spørsmålet er hva Netanyahus melding innevarsler. Sikkert er det at Israel nå har initiativet i konflikten og ikke nøler med å vise styrke.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.