Djerv-spiller Hamse Ali ble angrepet av flere menn i Bergen forrige helg og fikk omfattende skader. Politiet henla først saken, men har nå valgt å gjenåpne den.

Ali fikk påvist hjernerystelse, fire knekte tenner, knekt nese, nakkesleng, sprukket leppe og sprukket hake etter voldshendelsen, i tillegg til at 25-åringen var forslått i mage, rygg og armer.

Ali har forklart at han fikk rasistiske bemerkninger slengt etter seg.

– De skadene han hadde, er etter vårt syn forenlig med den historien som han forteller. Det er ikke noen grunn til å trekke historien i tvil, sa politiadvokat Per Øyvind Valland til Bergens Tidende forrige uke.

Gjenåpner saken

Likevel ble saken henlagt som følge av at politiet manglet opplysninger om gjerningspersoner. Undersøkelser på stedet og forsøk på å få tak i vitner og overvåking førte ikke fram.

Men nå har politiet gjenåpnet saken.

– Medieoppslag har gitt saken mye oppmerksomhet, og politiet har i etterkant fått noen henvendelser. Dette gir grunnlag for å gjøre ytterligere undersøkelser, og saken blir derfor gjenåpnet, opplyser Vest politidistrikt i en pressemelding.

– Var redd for å dø

Etter å ha feiret en viktig 7-0-seier over Trio i opprykkskampen i 4. divisjon 21. september, gikk Ali gjennom Nygårdsparken på vei hjem.

Ali har forklart at to menn som han aldri hadde sett før, begynte å si rasistiske ting til ham som «jævla svarting», og at han skulle «reise tilbake dit han kom fra». Da han forsøkte å gå forbi etter å ha forklart at han var trøtt og ville hjem, skal den ene ha tatt tak i ham.

Fire andre menn skal også ha dukket opp og gått løs på Ali med slag og spark.

– Jeg tenkte at hvis jeg ikke kommer meg vekk, da kommer jeg til å dø, har Ali sagt til Bergensavisen.

Stort engasjement

Saken har skapt stort folkelig engasjement i Bergen, med blant annet en spleis for å dekke Alis skader, samt fakkeltog.

Politiet etterlyser tips i saken og ber alle som kan sitte på opplysninger, om å ta kontakt.

Ali er født og oppvokst i Bergen. Foreldrene flyttet til Norge for over 30 år siden.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.