7. oktober 2023 ble omtrent 1200 israelere myrdet. I år skal Palestinakomiteen markere dagen utenfor Utenriksdepartementet under parolen «Ett år med folkemord – 76 år med straffefrihet».

Den grufulle terrordagen da 1200 israelere ble myrdet i et stort angrep i regi av Hamas, skal markeres av Palestinakomiteen og flere andre organisasjoner utenfor Utenriksdepartementet.

På dagen da terrorangrepet fant sted, la Palestinakomiteen ut et bilde med teksten «Gaza just broke out of prison», med #FreePalestine på sosiale medier.

Palestinakomiteen delte dette bildet den 7. oktober 2023. På dagen da 1200 israelere ble myrdet.

Men ett år etter er ikke Palestinakomiteen fornøyd. De mener at det foregår et folkemord i regi av Israel. Med plakater og paroler skal de ta til gatene for å markere dagen.

«Ett år med folkemord – 76 år med straffefrihet». De mener med andre ord at Israel har vært «fri for straff» helt siden 1948, en periode som har vært full av kriger initiert av de arabiske statene, mot den jødiske staten.

egne nettsider forteller organisasjonen at det har vært en eskalerende dehumanisering av de såkalte palestinerne. De kaller det siste året for «historiens mest dokumenterte folkemord».

De er ikke alene om arrangementet. Det skal avholdes sammen med Antirasistisk senter, FRI Oslo og Viken, Sosionomer mot folkemord og BDS Norge (BDS står for Boycott, Divestment, Sanctions).

I sosiale medier har reaksjonene haglet, blant annet på X. En bruker omtaler det som «grotesk», og en annen etterspør hvor det moralske kompasset er blitt av når man skal markere dagen da 1200 israelere ble brutalt myrdet av Hamas.

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.