Deutsche Polizeigewerkschaft (DPolG), politiets fagforening, beskriver grensekontrollene som ble innført i september, som en «suksesshistorie uten sidestykke». For første gang på mange år er antall uautoriserte innreiser gått ned. Det samme har antall asylsøknader.

Avvises ved grensen

I delstaten Nordrhein-Westfalen på grensen til Nederland og delvis Belgia, ble 900 ulovlige migranter pågrepet bare i løpet av første uke. I tillegg ble ti menneskesmuglere og 114 kriminelle arrestert. 

Av nesten tusen migranter ble 540 sendt tilbake mens 196 asylsøknader ble behandlet. 

I løpet av de siste åtte dagene registrerte det føderale politi 600 uautoriserte innreiser bare ved de vestlige grensene (Frankrike/Benelux). Av disse ble 330 avvist ved grensen. 

Færre asylsøknader

Det føderale kontor for migrasjon og flyktninger har også rapportert en nedgang på over tyve prosent i antall asylsøknader sammenlignet med samme tidsrom ifjor. 

– Disse tallene taler for seg selv. De viser på en imponerende måte at grensekontrollene er effektive. Å hevde noe annet er virkelighetsfjernt, sier Heiko Teggatz, leder av DPolG.

Schengen fungerer ikke

Samlet har grensekontrollene redusert det månedlige antall uautoriserte innreiser til et nivå på rundt 7200. 

 – Samlet sett er migrasjonspresset fortsatt svært høyt. Grensekontrollene må av hensyn til befolkningens sikkerhet opprettholdes inntil Schengen igjen fungerer, sier Rainer Wendt i DPolG Nordrhein-Westfalen.

Det ble også innført midlertidige grensekontroller under fotball-EM og OL. Da ble 9000 illegale migranter stanset og 7000 returnert. I tillegg ble 1200 kriminelle arrestert.

FrP vil ha strengere grensekontroll mot Sverige

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!
Kjøp eboken her.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!
Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter.
Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.