Irans øverste leder har insistert på at Israel ikke kan tilintetgjøre Hizbollah, ifølge hans første uttalelser etter at IDF sa at de hadde drept lederen Hassan Nasrallah.

I en uttalelse sa ayatollah Ali Khamenei at israelske «kriminelle bør vite at de er for små til å forårsake betydelig skade på Hizbollahs sterke konstruksjon i Libanon».

Dette melder The Telegraph.

«Denne regionens skjebne vil bli avgjort av motstandskreftene, med Hizbollah i spissen», sa han videre.

Khamenei oppfordrer alle muslimer til å konfrontere Israel, og lover at regionens skjebne vil bli formet av «motstand».

Han fordømte også drapene på «forsvarsløse» sivile i Libanon, og sa at det viste «kortsiktigheten og den tåpelige politikken til Israels ledere».

Khamenei skal ha blitt overført til et sikkert sted inne i landet, med forsterkede sikkerhetstiltak, etter at Israel har lovet å «ramme» alle som truer Israel.

Iran rasler med sablene nå. Ifølge Times of Israel sier en iransk tjenestemann til amerikanske NBC at Teheran vil begynne registreringen av styrker til Libanon i løpet av de kommende dagene, etter Israels angrep som drepte Hizbollah-leder Hassan Nasrallah.

Ayatollah Mohammad Hassan Akhtari, Irans stedfortreder for internasjonale anliggender, sier at myndighetene vil gi tillatelse til å utplassere styrker i Libanon og på den syriske siden av Golan-høydene.

«Vi kan sende styrker til Libanon for å kjempe mot Israel, akkurat som vi gjorde i 1981», sier han.

Samtidig meldes det av flere medier at IDF har mobilisert tre nye brigader av reservister som skal flyttes mot grensen mellom Israel og Libanon.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!  Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.