Daily Mail skriver at Nasrallah er død. Avisen fester lit til de israelske meldingene. Den kaller elimineringen av Hizbollah-lederen Israels største seier så langt i krigen. Først var det meldinger som siterte «kilder», nå er det IDF selv. som on the record sier at Nasrallah er drept.

Selv NTBs Nils-Inge Kruhaug innrømmer 11.07 at Nasrallah mest sannsynlig er drept, men bruker uttrykket «IDF hevder». Lørdag kveld klynget Kruhaug seg til at han var i live.

Det forandrer spillets regler. Israel har vist en evne til å projisere dødelig makt som gjør ekspertene og korrespondentene til norske medier målløse. De hadde håpet at Israel skulle møte motstand. Så sent som for et par dager siden snakket Dagsnytt om «mektige» Iran.

Iran ønsker ikke å bli trukket inn i krigen. Det ser nå hva Israel er i stand til i Beirut. Det samme kan skje med Teheran.

Hamas-leder Ismail Haniyeh ble drept 31. juli da han var gjest i Teheran. Det var et kraftfullt signal. Samme med personsøkerne. Israel signaliserer at de kan lese fiendens infrastruktur som en åpen bok. Det skaper panikk både hos Hamas, Hizbollah og Revolusjonsgarden. Ingen av dem er trygge, spesielt ikke ledelsen.

De har nok med å overleve.

Den sjiamuslimske geistlige lederen for Hizbollah hadde sittet ved makten siden februar 1992, og ledet gruppen i overgangen fra å være en militant gruppe som ble dannet i Libanonkrigen i 1982, med den libanesiske borgerkrigen som bakteppe, til å bli et politisk parti og en regional maktfaktor.

Under ledelse av den 64 år gamle Nasrallah har Hizbollah utkjempet kriger mot Israel og deltatt i konflikten i nabolandet Syria, noe som har bidratt til å tippe maktbalansen i favør av president Bashar Assad.

Det kommer etter at Israel sa at de også hadde drept lederen for Hamas-nettverket i Syria, samtidig som Israel tar krigen til sine fiender og fortsetter å piske Midtøsten.

Luftangrepene som la Beirut flat i løpet av natten, har startet på nytt i morges, mens lokalbefolkningen desperat leter etter overlevende i ruinene av byen sin.

En triumferende talsmann for IDF sa: «Hassan Nasrallah vil ikke lenger være i stand til å terrorisere verden.

Forsvarssjef Herzi Halevi sier at verden enda ikke har sett alle «verktøy» Israel har til rådighet etter at to to-tonnsbomber jevnet seks blokker med jorden i Beirut. Hizbollah hadde gravd ut en bunker under blokkene og trodd de var trygge.

Da hele ledelsen var samlet ga Netanyahu ordre om å slå til. USA fikk først beskjed da flyene var i luften.

https://www.dailymail.co.uk/news/article-13901295/Israel-strike-Syria-Hamas-Netanyahu-war-Beirut-IDF-leader-Hassan-Nasrallah.html

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.