NTB

Israels angrep mot Libanons hovedstad Beirut fredag «åpner døra for en åpen krig», sier den Iran-støttede Houthi-militsen i Jemen.

– Å angripe det sørlige Beirut, som er fult av sivile, er brutalitet uten sidestykke og er verken nytt eller overraskende fra sionist-gjengen, heter det i en uttalelse fra houthienes politiske byrå.

– Den alvorlige opptrappingen i aggresjon mot Libanon åpner døra for en åpen og omfattende krig, der resultatet vil bli katastrofalt for den midlertidige staten, heter det videre.

Israel omtaler fredagens angrep som et målrettet angrep mot Hizbollahs hovedkvarter, og sier at hovedkvarteret ligger under boliger.

Ifølge libanesiske helsemyndigheter ble minst seks personer drept og 91 såret i angrepene, og fredag kveld gjennomfører Israel nye angrep mot det sørlige Beirut, denne gangen mot det de sier er våpen tilhørende Hizbollah.

Houthiene er i likhet med Hizbollah en del av Irans såkalte «motstandsakse», som inkluderer Iran-støttede grupper i Libanon, Gazastripen, Irak, Jemen og andre steder.

Houthiene har siden krigen brøt ut på Gazastripen for snart et år siden gjennomført en lang rekke angrep mot skipstrafikken i Rødehavet, noe de sier er i solidaritet med palestinerne på Gazastripen.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.