Verden er blitt kvitt en av de mest beryktede terroristene i moderne tid. Hassan Nasrallah, Hizbollahs mangeårige leder, er ikke lenger blant oss.

I kristne land har vi ikke tradisjon for å feire dødsfall. Men det vi burde kunne gjøre, er å minne oss på hvilken sivilisasjonskamp vi står i. Hizbollahs leder Hassan Nasrallah har stått i spissen for kampen mot Israel, vestlige land og vår frihet. Det eneste som stopper dem er bokstavelig talt å stoppe dem rent fysisk. Det er en konflikt vi helst skulle vært foruten.

Umiddelbart etter at Israel ble rammet av et av de mest grufulle terrorangrepene på lang tid, med 1200 døde den 7. oktober 2023, startet Hizbollah en voldsom offensiv med å sende tusenvis av raketter inn i Nord-Israel. Det har eskalert ytterligere, og over 100.000 israelere er evakuert fra den nordlige delen av landet. Nå var tiden inne for å stoppe dem og sørge for at israelere som bor der kan flytte tilbake til hjemmene sine.

Dermed har Israel gjennomført en stor offensiv mot hovedkvarteret til Hizbollah, og flere målrettede angrep for å stoppe ledelsen i terrororganisasjonen.

Nasrallah har i flere tiår stått i spissen for en brutal terrororganisasjon som har forpestet livet til millioner av uskyldige, drevet av radikal islam og finansiert av Irans terror-regime.

Nasrallahs lederskap i Hizbollah har vært preget av vold, undertrykkelse og destabilisering i Midtøsten. Han bygde organisasjonen til å bli en stat i staten i Libanon, en væpnet milits med det klare mål å utslette Israel og fremme iranske interesser. Hizbollah er ansvarlig for en lang rekke terrorangrep mot sivile og militære mål, både i Midtøsten og internasjonalt.

Hans resultater er bare en lang rekke med påførte lidelser for andre:

  1. Angrepene på amerikanske soldater i Beirut i 1983, hvor Hizbollahs selvmordsbombere angrep det amerikanske marinekvarteret og drepte 241 soldater. Dette var en av de dødeligste terrorhandlingene rettet mot USA på den tiden og satte Hizbollah på kartet som en global trussel.
  2. Bombingen av den israelske ambassaden i Buenos Aires i 1992, som resulterte i 29 dødsfall. Dette angrepet var et klart eksempel på Hizbollahs globale rekkevidde og organisasjonens vilje til å ramme mål langt utenfor Midtøsten.
  3. Gisselaksjonene på 1980- og 1990-tallet, der Hizbollah kidnappet flere vestlige statsborgere, inkludert journalister og diplomater. Disse gisseltakingene var en del av Hizbollahs mål om å presse vestlige nasjoner til å trekke seg tilbake fra Libanon og andre strategiske områder.

Under Nasrallah har Hizbollah først og fremst vært en proxy for Iran. Samtidig har han kynisk manipulert sjiamuslimer i Libanon til å støtte hans kriminelle aktiviteter med Hizbollah under dekke av det var en «motstandsbevegelse».

Det er viktig å påpeke at Hizbollah langt fra bare har vært en trussel mot Israel. Nasrallah har også vært medskyldig i den voldsomme borgerkrigen i Syria, hvor Hizbollah-styrker har kjempet på vegne av det brutale Assad-regimet, som har myrdet hundretusener av landets egne borgere.

I tillegg har Hizbollahs innblanding i narkotikahandel, våpensmugling og hvitvasking finansiert Nasrallahs terrorimperium. Under hans ledelse har de infiltrert flere stater og bygget et nettverk som har truet stabiliteten ikke bare i Midtøsten, men også i Europa og Latin-Amerika.

Selv om jødehatet har sittet løst for terrororganisasjonen, har de ikke nøyd seg med å holde seg til Midtøsten. Også Europa har vært i hans kikkertsikte.

Nasrallahs Hizbollah har vært en direkte trussel mot Europa. I 2012 gjennomførte Hizbollah et selvmordsangrep mot en israelsk turistbuss i Bulgaria, der fem israelere og en bulgarsk sjåfør ble myrdet. Nasrallahs bevegelse har også etablert et nettverk av sovende celler i Europa, klare til å slå til hvis Iran beordrer det.

Nasrallahs død er viktig, men kampen mot Hizbollah er langt fra over. Organisasjonen er fortsatt aktiv og støttes av Iran, som ser på Hizbollah som en forlengelse av sin egen makt i regionen. Men uten Nasrallah vil Hizbollah lide under ledermangel og intern uro. Ingen kan erstatte ham fullt ut, og vi vil sannsynligvis se splittelse og svekkelse i organisasjonen i tiden fremover.

Det internasjonale samfunnet må fortsette å stå imot Hizbollah og deres støttespillere. Nasrallah er borte, men kampen mot terroren må fortsette.

Nasrallah var en terrorist av verste sort. Hans død bringer rettferdighet til hans ofre og et lys av håp til dem som har lidd under hans voldelige styre. Det er en påminnelse om at terrorisme aldri kan tolereres, og at de som velger vold, må møte sin skjebne.

Verden er nå et litt tryggere sted.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.