Israelske medier tror at Hizbollah-leder Hassan Nasrallah ble drept da Israel tok ut Hizbollahs kommandosenter med to tonn tunge bomber.

– Det er vanskelig å se for seg at noen overlevde, sier en kilde om ødeleggelsene av det seks etasjer høye bygget.

«Det er svært vanskelig å forestille seg at han kan komme levende fra et slikt angrep», sier tjenestemannen.
Hans kommentar kom samtidig som hebraiske medier rapporterer om en økende israelsk vurdering av at Nasrallah ble drept i angrepet på Hizbollahs underjordiske hovedkvarter.

Det meldes fra Teheran at Øverste leder Ali Khamenei har innkalt det nasjonale sikkerhetsrådet til sin privatbolig for overlegninger. Det kan tyde på at noe alvorlig har skjedd. Hvis Nasrallah er drept, er det et hardt slag for Iran.

Joe Biden forsikret at USA ikke var innforstått med det israelske angrepet.

«Vi samler fortsatt inn informasjon. Jeg kan fortelle dere at USA ikke hadde kjennskap til, eller deltok i, IDFs handlinger … Jeg vil ha mer å si når jeg har mer informasjon», sier Biden.

Det er et svakhetstegn når USAs president ber om å bli trodd på at de hverken visste eller godkjente angrepet på Midtøstens største terrorleder.

Kanal 12 mener det er sannsynlighetsovervekt for at Nasrallah er død.

Overskriften på skjermen lyder: «Vurderingen i Israel: Nasrallah er eliminert.» En annen stor israelsk tv-stasjon, Channel 13, er litt mer skeptisk og skriver: «Forsiktig optimisme i Israel: Angrepet mot Nasrallah lyktes.»

Tidligere sjef for den militære etterretningen, Amos Yadlin, sier at ordren om å angripe hovedkvarteret aldri ville blitt gitt hvis man ikke var 100 prosent sikker på at Nasrallah var i bygningen.

Yadlins kilder er sikre på at Nasrallah er tatt ut.

Den iranske ambassaden sendte ut en erklæring om at angrepet på hovedkvarteret representerte en farlig eskalering som Israel vil komme til å angre på.

Hizbollah skjøt raketter mot Safed i det nordlige Israel, og disse anrettet betydelig skade, men forårsaket ikke tap av menneskeliv.

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.