Fredag advarte statsminister Benjamin Netanyahu i FNs generalforsamling om at Israel kan nå alle deler av mullahenes Iran – og om de angriper vil de få svar. Han signaliserte heller ikke noe tøvær i Gaza. 

En beskjed til tyrannene

– Jeg har en beskjed til tyrannene i Teheran. Det finnes ikke noe sted i Iran som Israels lange arm ikke kan nå. Det samme gjelder hele Midtøsten.

Delegater, blant annet fra Libanon og de palestinske områdene, forlot salen da Netanyahu under en blanding av jubelrop og sinte tilrop gikk opp på talerstolen:

– Efter å ha hørt løgnene om og fornærmelsene mot mitt land fremsatt fra denne talerstolen, bestemte jeg meg for å korrigere det, innledet Netanyahu.

Hamas skal ikke gjenoppbygge Gaza

Netanyahu lovet å kjempe til «seieren er total» og fortalte at Hamas ikke kommer til å delta i gjenoppbyggingen av Gaza av den enkle grunn at «de skal vekk». 

Siden mandag har Israel flyttet fokus fra Gaza til nordfronten. Om angrepene på Libanon sa han at de vil fortsette «til vi når våre mål». 

Netanyahu: Vi fortsetter angrepene med full styrke

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag!
Kjøp eboken her.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!
Kjøp eboken her.

Usensurerte nyheter.
Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.