Flere ungdommer er tiltalt for vold inne på Deichmanske bibliotek og ran av flere tenåringer. I tillegg er to av dem siktet for knivstikking på Tjuvholmen.

Det er hva media kan opplyse oss om. Ikke et eneste ord om hvor ungdommene kommer fra.

De seks ungdommene er i alderen 15 til 17 år og må møte i Oslo tingrett 18. oktober, tiltalt for både vold, ran, drapsforsøk og hatkriminalitet av et homofilt par som ble angrepet og knivstukket på Tjuvholmen 3. august.

Hvorfor oppgir ikke NTB, Avisa Oslo, og andre medier etnisiteten på disse ungdommene?

Hvis de hadde vært etnisk norske, så er sannsynligheten svært høy for at det hadde kommet frem umiddelbart.

Forstår egentlig mediene, politikere og politi konsekvensene av at de forsøker å hemmeligholde hvem det er som begår det meste av grov kriminalitet for tiden?

Hvis man forsøker å komme rasisme til livs, så er det ingenting som er bedre grobunn for hat og spekulasjoner enn å forsøke å skjerme en spesiell kriminell gruppe fra offentlighetens lys.

Knefallet som er gjort for muslimer i Norge, og andre vestlige land, er av en sånn karakter at man ikke kan opplyse om at gjerningsmannen er av utenlandsk opprinnelse av frykt for at folk kan tro det er snakk om muslimer.

For virkeligheten, hvordan er den egentlig? Når man forsøker å lage statistikker på hvem det er som begår de verste forbrytelsene, så dukker rasismeparagrafen opp og holder en klam beskyttende hånd over sannheten.

Man kan nesten undre seg over om ikke paragraf 185 ble opprettet nettopp fordi man i etterkant av angrep mot muslimer bestemte seg for at den gruppen må beskyttes.

Da spiller det liten rolle at muslimer begår grove kriminelle handlinger, viser liten og ingen interesse av å integrere seg, og ser på etniske innbyggere som vantro.

Er du kafir (i islam refererer begrepet kafir til en person som avviser Allah) så er du mindre verdt. En som man kan lyve til, stjele fra, og for noen tydeligvis også både voldta og knivstikke.

Hva er det egentlig media og politikere ønsker å oppnå med å skjule sannheten for innbyggerne sine? Dette er slett ikke første gang myndighetene skjuler eller regelrett lyver til de som har valgt dem inn i maktposisjoner, eller som betaler for det meste over skatteseddelen.

I Norge er det strenge regler for hva som kan offentliggjøres om personer som er involvert i kriminelle handlinger. Personvernet går foran, heter det. Men hva med vernet mot mennesker som kommer fra andre land og begår grove kriminelle handlinger overfor de etniske innbyggerne?

Når skal det bli strenge regler for det?

 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.