En halvtimes biltur fra Barcelonas flyplass i landsbyen Villa Nova ligger et gammelt ærverdig eventyrslott kalt Gran Villa Rosa. Jeg fikk gleden av å være med på en bryllupsfest på dette fantastiske stedet, og ble bergtatt av skjønnheten både innvendig og i de flotte omgivelsene.

Slottet, som er omgitt av en eiendom på 30 mål med mur rundt, drives i dag som en privat luksusresort og eies av norske Elisabeth Grindheim, som har bakgrunn fra industrien. Hun og mannen Jens Morten Teigen, som fant kjærligheten for 20 år siden, er begge gründere og har hatt hele verden som sin arbeidsplass i mange år.

Elisabeth Grindheim og Jens Morten Teigen. Foto: Privat.

Elisabeth begynte tidlig å drømme om en designerkarriere, men hennes far valgte henne ut til å overta familiebedriften. Hun var med i styremøter fra hun var 12 år gammel, og da hun var 23 år, hadde hun ansvaret for 350 ansatte. Hun elsket vakre ting og var estetiker, men hennes arv var å føre selskapet videre.

Bedriften produserte arbeidstøy, og Elisabeth var opptatt av at funksjon og design lot seg kombinere og med det å se bra ut, slik at guttene kunne ta seg godt ut når de tok bussen hjem fra jobb, uten at det gikk utover funksjonen. Bedriften hadde store kunder innenfor skog og landbruk i Europa. Elisabeth hentet inspirasjon fra andre kunder innenfor sport, som golf og fjellklatring.

Hun solgte firmaet og kjøpte et 1700-tallshus på en øy i Oslofjorden. Det ble full renovering av det som ble et sommerhus for familien, der Elisabeth og Jens bodde med sine åtte felles barn.

Foruten familien var også lidenskapen for å gjøre ting så vakre som mulig motivasjonen til kjøpet av Gran Villa Rosa, som hun falt for ved første blikk på grunn av den arabisk-inspirerte arkitekturen.

Hun tenkte aldri at stedet skulle bli en bedrift som nå. På visningen kjente Elisabeth nærmest intuitivt at hun ville forvandle dette eventyret av et slott som trengte kjærlighet, til noe vakkert. Denne drivkraften fikk eiendommen, som ble deres i 2016, til å skinne og stråle igjen.

Fra foajeen, musikkstuen, «sultansuiten» og en spisestue.

Det var kjærlighet ved første blikk, men bygningen og hagen trengte mye arbeid og oppussing. Det ble hardt arbeid fra tak til gulv, sliping av gamle spanske fliser, vakre bueganger ble malt, orientalske møbler ble kjøpt inn fra Østen og blandet med klassisk spansk stil.

Kjøkkenpersonale ble leid inn, menyer med den beste maten ble utviklet, gode senger ble kjøpt inn, deilige håndklær, såper og dusjkremer av høyeste kvalitet ble prioritert, og slottet forvandlet seg til en luksusresort med sjarm, varme, kvalitet og særpreg. Det ble plantet en palmeallé og laget kjøkkenhage. To svømmebasseng ble oppgradert. Nå bygges det utekino og treningsrom.

Folk fra hele verden har funnet frem til dette spesielle stedet, som gir en følelsen av «tusen og én natt» eller «Alladins» verden. Fornøyde gjester som det er en glede å møte, gir vertskapet kraft til å fortsette videreutviklingen av eiendommen.

Elisabeth lar seg også lede av sin intuisjon. En dag kom hun over et vakkert maleri, et portrett av en kvinne i katalansk folkedrakt. Elisabeth mener dette maleriet var det første tegnet på at livet styrte de til Catalonia i Spania.

Fra en av stuene, kjøkkenhagen, foajeen og et selskap utendørs.

I dag har verdensstjerner som popgruppen Coldplay, kongelige og mange andre kjendiser bodd i Gran Villa Rosa. Slottet leies ut til bryllupsfester, firmafester, jubileer, kursvirksomhet, yoga-retreater og annet.

Elisabeth og Jens elsker å skape og synes de har verdens beste jobb. Med Gran Villa Rosa har de funnet sin lidenskap i livet.

Slottet har en avslappet eleganse, gir deg en eventyrlig opplevelse, og er en perfekt miks av Midtøsten og europeisk chic bohemstil. Dette er en egen liten verden som er gjort med hjertet!

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok! Kjøp eboken her.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.