NTB

New Yorks ordfører Eric Adams er tiltalt i en føderal korrupsjonssak, opplyser kilder med kjennskap til saken til New York Times.

Avisa skriver at Adams, som er tidligere politioverbetjent, er den første sittende ordføreren i New York som blir tiltalt i en straffesak.

Tiltalen var onsdag fortsatt ikke åpen for offentligheten, så det er ikke kjent Adams er tiltalt for, skriver avisa. Adams ble valgt for tre år siden. I valgkampen lovet han å slå ned på kriminaliteten i storbyen.

Adams’ telefoner og en iPad ble i november beslaglagt av føderale agenter, og boligen til en av hans viktigste økonomiske bidragsytere ble ransaket. Flere høytstående tjenestepersoner i byen har gått av de siste ukene.

Ordføreren har hele tiden avvist å ha gjort noe galt, men han bekreftet i august at han hadde mottatt en stevning fra en føderal statsadvokat. Hans advokat har sagt at ordføreren samarbeider med en etterforskning, men ikke hva den handler om.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.