NTB

Nordmannen som er koblet til salget av personsøkerne som eksploderte i Libanon, er nå meldt savnet, bekrefter Oslo-politiet.

– Oslo politidistrikt bekrefter at de har mottatt en savnetmelding på personen. Den er registrert og behandles per nå videre i forhold til eventuelle tiltak, sier pressesjef Unni T. Grøndal til VG.

Jakten på hvem som sto bak leveransene av de flere tusen personsøkerne til Hizbollah-militsen i Libanon som eksploderte i forrige uke, pågår for fullt.

Den aktuelle nordmannen står oppført som eier av et selskap i Bulgaria, som kobles til salget av personsøkerne. Men han har vært sporløst borte siden eksplosjonene skjedde, og arbeidsgiveren hans har opplyst at de ikke har greid å få fatt i ham.

Mannen skal ha reist til USA samme dag som eksplosjonene, men alle spor slutter etter at han landet på amerikansk jord. Han er født i et annet land, men er norsk statsborger og har bodd i Norge i tolv år.

Flere titalls mennesker mistet livet og flere hundre ble såret da personsøkere og walkietalkier eksploderte i Libanon i forrige uke.

Det er ikke kjent hvem som står bak de to angrepene, men Hizbollah har anklaget den israelske etterretningstjenesten Mossad for å stå bak

I begge tilfeller skjedde eksplosjonene i utstyr tilhørende Hizbollah-militsen.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.