Er dette virkelig en hypotese som er så spinnvill at vi ikke en gang trenger å føre statistikk over fenomenet?

I 2121 forklarte immunolog og forsker Gunnveig Grødeland hvorfor unge får så kraftige bivirkninger av mRNA-vaksinen, mens de gamle slipper lettere unna.

Gunnveig Grødeland ved UiO sier det er helt naturlig at unge mennesker opplever mer bivirkninger enn eldre.

– Grunnen er rett og slett at yngre mennesker har et mer aktivt immunsystem. Det er lettere for kroppen å sette i gang responser. Det betyr at bivirkningene også kan komme.

Professor Elling Ulvestad ved universitetet i Bergen konkluderte nylig, etter en gjennomgang av forskningslitteraturen, med at mRNA-vaksinen i noen tilfeller kan føre til utmattelse, hjernetåke, muskelsmerter og kognitive plager.

Dette er symptomer som ligner myalgisk encefalomyelitt (ME, kronisk utmattelsessyndrom) og long-covid.

ME er forbundet med autoimmun problematikk. I Forskning.no kunne vi for eksempel lese dette i 2022:

– Det er overbevisende dokumentasjon for at autoimmune mekanismer spiller en rolle i ME, skriver forskerne bak en oppsummering i Autoimmunity Reviews i 2018.

Vanskelig å unngå

Det har alltid vært et problem å lage vaksiner som ikke skaper autoimmune sykdommer. Dette fordi man tilsetter en såkalt adjuvant, som er et stoff som skal forsterke kroppens immunrespons.

Når man «hisser opp» immunforsvaret med adjuvanten i en vaksine, vet vi ikke på forhånd om det vil «gå bananas» mot enkelte proteiner, og begynne å angripe kroppens eget vev.

mRNA-vaksinen inneholder ikke tradisjonell adjuvant. Spikeproteinene lager en sterk nok immunrespons uten. Et problem med spikeproteinene er at proteiner fra disse ligner proteiner i vevet i mennesket. Da kan immunforsvaret angripe eget vev, siden det har blitt lært opp på spikeproteiner.

I tillegg fungerer lipid nano-teknologien (LNP) og den syntetiske modRNA (nucleoside-modified messenger RNA) som adjuvant.

Faksimiler fra NRK. (Montasje: Kjetil Tveit.)

Autoimmun sykdom rammer flest kvinner, fordi kvinner har et sterkere immunforsvar enn menn. 80 prosent av individene med autoimmun sykdom er kvinner.

Da er vi tilbake til det Gunnveig Grødeland forklarte om hvorfor unge får så sterke bivirkninger fra mRNA-vaksinen.
Det er ikke bare kvinner som har sterkere immunforsvar enn menn. Unge har også et sterkere immunforsvar enn gamle.

Kolossal økning i sykefravær

NRK (SSB, NAV) meldte i september om enorm økning i sykefravær.

Hvis hypotesen er at økningen i sykefraværet, som startet etter vi hadde vaksinert befolkningen, skyldes long-covid fra covid-19, burde økningen være størst blant de med det svakeste immunforsvaret, som dermed blir rammet ekstra av infeksjoner; de eldste blant de yrkesaktive. Og de må være menn.

I NRK står det derimot:

Sykefraværet er på sitt høyeste på 15 år, og størst er økningen blant unge og kvinner.

Da må vi skifte hypotese. Da er det neppe long-covid som er problemet, men noe som rammer de med sterkest immunforsvar; unge kvinner.

Long-covid og long-vaks har felles symptomer, og det er mest nærliggende å tenke seg mRNA-vaksinen som hovedårsaken til økningen i sykefraværet.

Kolossal økning i dødelighet

Også i overdødeligheten er det de unge som er hardest rammet i prosentvis økning.

I alderen 1 til 39 år ser vi en skremmende overdødelighet som ifølge NRK er «en overdødelighet på over 50% sammenlignet med utviklingen i perioden 2010 til 2019».

Covid-19 rammet gamle – ikke unge

Covid-19 rammet de gamle med et dårlig immunforsvar frem til vi vaksinerte befolkningen. Etter vaksineringen fikk de unge, med det sterkeste immunforsvartet, den kraftigste økningen i sykefravær og i dødelighet.

Her trengs det statistikk

Folk kan si hva de vil, men det er ikke en helt vill hypotese å tenke seg at siden økningen i sykefravær og i overdødelighet skjer blant de med sterkest immunforsvar, så skyldes det sannsynligvis mRNA-vaksinen.

Ved å koble sammen tallene på vaksinestatus og tallene på sykefravær og overdødelighet er det lett å se om de vaksinerte har en fordel eller en ulempe, sammenlignet med de uvaksinerte.

Eventuelt at de vaksinerte har en kraftig ulempe, som er det undertegnede mistenker. Disse tallene holdes i dag hemmelig. I et demokrati er det slik at offentlige tall er åpne for folket, og for uavhengige forskere.

Vaksinering pågår fortsatt

Vi vaksinerer fortstatt med den eksperimentelle mRNA-vaksinen og kommuner går nå ut med anbefalinger til høsten og vinteren.

Da er det viktig å vite om vi for eksempel må hurtigavvikle denne vaksineringen for å redusere lidelse og død. Men tallene vil helsemyndighetene altså ikke ut med …

Myndighetene er under mistanke. De har lurt oss før. For eksempel med den såkalte svineinfluensa-«pandemien» i 2009, med påfølgende nødgodkjent vaksine, som ble en katastrofe.

Mistenkte må vise åpenhet. Hvis den mistenkte tviholder på bevisene, vokser mistanken, naturligvis.

Frem til vi ser åpenhet og får disse tallene frem i lyset, må vi derfor anta det verste. Hovedhypotesen må inntil videre være at både økningen i sykefravær og overdødelighet blant de unge skyldes mRNA-vaksinen.

Teksten er tidligere publisert på forfatterens Facebook-side og gjengis med tillatelse.

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.