Israels forsvarssjef Herzi Halevi og forsvarsminister Yoav Gallant sier at IDF vil gjøre det som er nødvendig for å sende fordrevne innbyggere i nord tilbake til hjemmene sine. En rapport sier at terrorgruppen Hizbollah kan slå til dypere inn i Israel.

Halevi, som er sjef for generalstaben i Israel Defense Forces (IDF), lovet søndag å fortsette å slå hardt til mot Hizbollah til de forstår at det ikke er mulig å hindre titusener av israelere, som har vært fordrevet i nesten et år, i å vende tilbake til sine hjem i nord. Forsvarsminister Yoav Gallant erklærte at den siste uken er den verste den libanesiske terrorgruppen noensinne har opplevd.

Tidligere i dag har nesten 300 mennesker blitt drept i Libanon etter massive angrep mot Hizbollah-anlegg.

Kraftige luftangrep mot 300 Hizbollah-mål i Libanon

I en videouttalelse tatt opp foran et F-15 jagerfly, lovet Halevi at Israel ville sørge for at innbyggerne i nord kunne vende trygt tilbake til sine hjem, og hyllet et israelsk angrep i Beirut på fredag, som drepte Hizbollahs øverstkommanderende Ibrahim Aqil og andre terrorledere, skriver Times of Israel.

Halevi sa at drapet på Aqil ville «ryste» Hizbollah, og bemerket at terrorlederen og hans kommandanter hadde «planlagt i årevis å okkupere Galilea; de er ansvarlige for drapene på mange israelere, inkludert soldater, opp gjennom årene.»

Han lover å forsterke angrepene, slik at Hizbollah må betale en høy pris.

– Vi skal få beboerne trygt tilbake til hjemmene sine, og hvis Hizbollah ikke har forstått dette ennå, vil de få enda et slag og enda et slag – helt til organisasjonen forstår det.

I tillegg minner Halevi om at IDF har evner og kapasiteter de ennå ikke har tatt i bruk.

Israel går all in her. De har vel neppe noe valg.

Oppdatering:

Ifølge Dagsrevyen har IDF rammet hele 800 mål, og det har også vært angrep mot hovedstaden Beirut som ligger lenger nord i Libanon.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.