Hver eneste personsøker Israel benyttet var personlig dedikert, dvs israelerne visste hvor vedkommende som bar den befant seg og sørget for at ingen andre kom til skade. Det er i så tilfelle en utrolig etterretningsoperasjon særlig når man vet at det er produsert tusenvis av dem.

 

Hver av personsøkerne som eksploderte hos sine Hizbollah-eiere over hele Libanon på tirsdag, og som skadet tusenvis av terrorgruppens agenter, ble detonert individuelt, og angriperne visste hvem som var målet, hvor de befant seg og om andre var i nærheten, ifølge en TV-reportasje lørdag kveld.

I en lengre reportasje som siterer israelske og utenlandske kilder, sier Channel 12 News at de som sto bak angrepene, var fast bestemt på å sikre at bare den personen som bar bomben, skulle bli skadet av eksplosjonen.

«Hver personsøker hadde sine egne arrangementer. Slik var det mulig å kontrollere hvem som ble truffet og hvem som ikke ble det», siterte rapporten en ikke navngitt utenlandsk sikkerhetskilde.

«De visste hvem han var sammen med og hvor han var, slik at grønnsakshandleren i supermarkedet ikke skulle bli skadet» da personsøkeren til en mann ved siden av ham eksploderte, sa kilden, og viste til opptak fra eksplosjonene der en mann tilsynelatende ble sprengt i luften av personsøkeren sin ved siden av en frukt- og grønnsaksstand.

Minst 30 mennesker ble drept og tusenvis såret da personsøkere og walkie-talkier brukt av Hizbollah-agenter eksploderte over hele Libanon tirsdag og onsdag, i et koordinert angrep som Israel fikk mye av skylden for etter måneder med skyting over landegrensene.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.