Harald Klungtveit, redaktør i Filter Nyheter, har beskyldt medlemmer av Document og Rights for å være Trumps logrende bikkjer i Norge og mer enn villige til å servere hans oppspinn til sitt publikum, med noen ekstra omdreininger.

Kommentar: Trumps bikkjer i Norge – Filter Nyheter

Jeg har sendt følgende brev til Klungtveit og Filter Nyheter via e-post. Skulle jeg få svar, vil det bli publisert på Document.

Tilsvar til Harald Klungtveits kommentar: – Trumps bikkjer i Norge.

En heller bisarr reklame for Filters app.

Jeg er USA-korrespondent i Document og du beskylder meg, Julie Dahle, Espen Teigen og Hans Rustad for å være Trumps bikkjer i Norge. Vi er mer enn villige til å servere Trumps oppspinn til vårt publikum, med noen ekstra omdreininger, skriver du.

I mitt tilfelle skrev du, «en historie som uten tvil er sann», kunne også Elisabeth Rooney i Document melde om Trumps utsagn.

Du utelot at jeg skrev at jeg skulle ønske Trump hadde unngått å fortelle denne historien og burde heller ha  snakket om de virkelige problemene i Springfield der en desperat befolkning  ser den lille byen sin bli ødelagt av 20 000 migranter.

Men jeg tar ikke tilbake at jeg tror historien er sann. Jeg har bodd i Sør-Florida i flere tiår og har vært her under store tilstrømninger av haitianere gjennom årene og vet en ting eller to om det haitianske samfunnet.

Og jeg forstår bekymringene til folk i Springfield. I 1995 måtte mannen min og jeg selge huset vårt med tap fordi en familie fra Haiti hadde flyttet inn med tenåringer som trakasserte oss døgnet rundt ved å kaste steiner på oss da vi satt ute i hagen, tisset over gjerdet fra taket og gjorde livet vårt til et helvete.

Jeg forteller deg ikke historien for å få din sympati, men for å vise at det er mange slike historier rundt om i landet. Men ifølge de liberale i verden skal vi akseptere det, og hvis vi klager over at vi har mistet livsdrømmen vår, blir vi stemplet som rasister.

Det betyr ikke at jeg vil utslette hele den haitiske befolkningen. Jeg har jobbet og kjent mange av dem opp gjennom årene, og med alle mennesker finnes det gode og dårlige sider.

Men la oss glemme haitianerne et øyeblikk og snakke om jødene i Norge. I din egen bakgård.

Du skriver:

Å bli utpekt som folkefiende av trumpistene er «kansellering» og «knebling» verre enn noe – et liv i frykt for at én av de mange som sluker den voldsbejaende propagandaen skal ta saken i egne hender.

Når Trumps trollhær på nettet – både i USA og utlandet – går løs på en bestemt gruppe i en bestemt by, blir flommen av trusler så stor at det er nær umulig for myndighetene å sortere ut hvilke som er voldsplaner og hvilke som bare er ment å gjøre hverdagen til et helvete for ofrene.

Vi kan bytte ut «trumpistene» med pro-palestinerne som utpeker jødene som en folkefiende og gjør hverdagen til et helvete for ofrene både i USA, Norge og verden ellers.

Du skriver videre at Republikanernes presidentkandidat vet godt hva det innebærer å brennmerke en minoritet.

Det er et godt valg av ord, for å  brennmerke en minoritet er et treffende uttrykk for hva som har skjedd med jødene både før og etter 7. oktober.

Og i Norge er jødene redde!

For å låne noen av ordene dine så går den pro-palestinske trollhæren i Norge – som består av venstreorienterte og muslimer i skjønn forening – løs på jødene både på nettet og i gatene, uten at myndighetene, de fleste politikere eller venstreorienterte medier tar ansvar.

Bortsett fra at i november gjorde statskanalen NRK for en gangs skyld jobben sin, og skrev om hvordan jøder har det i Norge etter 7. oktober. De vet at de har gitt næring til hatet i årevis og prøver å late som om de bryr seg.

Hva har du gjort for å bekjempe jødehatet i Norge

Den mest utsatte minoriteten i Norge er redde for livet sitt, og du bekymrer deg for haitianere i Springfield?

Det er sterke ord i bildet over og en verre situasjon for jødene, fordi haitianerne har politisk motivert falsk støtte fra liberale med blødende hjerte, mens jødene må forsvare seg selv fordi de ikke har den mektige venstresiden på sin side.

Det er enda verre når du tenker på at lederne i Norge har klart å lyve for verden om at det er typisk norsk å være god på alt. Hvordan kan de være det når jøder i Norge frykter for sine liv?

Statskanalen er som kjent notorisk antisemittisk, og har selv fyrt opp under jødehat i Norge i årevis og er, sammen med den jødehatende venstresiden og muslimene, ansvarlige for det dystre faktum at Norge er et av de mest antisemittiske landene i Europa.

Derfor spør jeg deg.

Hva har du og Filter Nyheter gjort for å bekjempe jødehatet i Norge? Ville det ikke være mer fornuftig å kjempe for den lille befolkningen av jøder i ditt eget land enn for 20 000 haitianere i Springfield, Ohio?

Du skrev i din kommentar om tilstanden i Springfield at utsagnene er for lengst avkledd som en rasistisk løgn, forankret i stereotypier.

Du er altså bekymret for stereotypier av haitiere i en by 7000 km unna du ikke vet noe om, spesielt traumene til lokalbefolkningen.

Hva er dine tanker om stereotypier av jøder i ditt eget hjemland og at de er redde?

Statskanalen som nordmenn tvinges til å betale for, fremmer denne typen stereotypier om jøder. Dette var i 2019, og NRK måtte stoppe sitt åpenbare jødehat, fordi det ble kjent utenfor landegrensene.


Siden har de blitt verre, spesielt etter 7. oktober, men det er ikke så åpenbart rasistisk som tegningen. Men faktisk er karikaturen et bilde av den norske venstresidens syn på jødene.

Hva har du og Filter Nyheter gjort for å få bukt med slik stereotypisering av jøder fra NRK og andre?

Trump har groomet sine tilhengere til vold, drapstrusler og terror i ni år

Det er så mye mer jeg kunne si om din kommentar mot oss i Document og Rights som ikke følger venstresidens tankegods. I ett land som skryter av å være best på alt, inkludert ytringsfrihet.

Slik jeg ser det, har nordmenn som ikke tenker som venstresiden ingen ytringsfrihet. Dere har bestemt at deres agenda er det eneste akseptable synspunktet. Og dere har all makt, for nesten alle instanser i Norge som kan styre ting er venstreorienterte.

Du skriver videre om hva vi høyreekstremister i Document og Rights støtter:

Så effektivt er rasisme i 2024. Trump har groomet sine tilhengere til vold, drapstrusler, terror og trakassering i ni år, og apparatet til Republikanernes presidentkandidat vet godt hva det innebærer å brennmerke en minoritet, en folkevalgt, en rettsaktør, en journalist, en bedrift eller et nabolag.

Da stiller jeg deg et siste spørsmål. Hva er din mening om venstresidens retorikk i USA, som forårsaket følgende katastrofer?

Siden 7. oktober har USA opplevd en økning i antisemittiske hendelser på 400 prosent.  Anti-Defamation League (ADL) observerte dessuten en økning på nesten 1000 prosent i voldelige meldinger som nevner jøder og Israel på Telegram.

New York har hatt en svimlende økning i hatkriminalitet mot jøder som utgjør mindre enn 2 % av befolkningen– nesten 60 % av handlingene er rettet mot det jødiske samfunnet etter Hamas-angrepet på Israel.

Jødehaterne er ikke Trump-tilhengere og er typiske for det du ser på bildet fra New York Post.

Har du eller Filter Nyheter dekket dette, eller har det ikke nyhetsverdi for dine lesere?

Venstresiden velger sine ofre for politisk vinning

Så har vi økningen i angrep og drap på politiet siden BLM-opptøyene i 2020. Igjen, det er ikke på grunn av retorikken som kommer fra Trump-tilhengere.

Hvem som blir ofre for «historiene» neste gang, vet vi ikke, men Trumps norske bikkjer venter logrende på hundefløyta, skriver du til slutt.

Kall oss hva du vil. Vi velger i det minste ikke ut hvilke ofres historie vi skal fortelle for å støtte vår egen agenda.

Det er dét Filter Nyheter og alle de liberale mediene gjør i Norge, for ellers ville dere brydd dere mer om jødene i deres egen bakgård, enn 20 000 haitianere på andre siden av Atlanteren.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.