En tysk kvinne døde etter at hun ble angrepet av en hai i Atlanterhavet mellom Kanariøyene i Spania og Vest-Afrika mandag 16. september.

Den 30 år gamle kvinnen – som ikke har blitt offentlig identifisert – reiste som besetningsmedlem på et britisk fartøy, katamaranen Dalliance Chichester, ifølge The Telegraph.

Lørdag 14. september seilte båten sørover fra Gran Canarias hovedstad Las Palmas de Gran Canaria.

To dager senere svømte hun ved siden av katamaranen da hun ble angrepet av en hai som bet av henne det ene beinet, ifølge myndighetene. Etter at hun mistet beinet, fikk hun et hjerteinfarkt.

En talsperson for Spanias sjøredningsbyrå, Sasemar, sa til CNN at haiangrepet fant sted 319 kilometer sør-sørvest for Gran Canaria og 112 kilometer vest for byen Dakhla i Vest-Sahara.

Sasemar og Spanias redningstjenester kontaktet marokkanske kolleger for å få assistanse siden de var nærmere offeret, men de marokkanske tjenestemennene rapporterte at de ikke hadde passende redningsutstyr i området.

Kystvakten fløy fra Gran Canaria til området, evakuerte henne og fraktet henne til et helikopter. Men hun døde av skadene i flyet. Liket ble fraktet til Doctor Negrin-sykehuset på Gran Canaria. Hun ble offisielt erklært død etter at liket ankom kl. 23.05 lokal tid.

Haiangrep i nærheten av Kanariøyene er sjeldne, og bare seks bekreftede dødsfall er registrert i dette området, ifølge Florida Museum of Natural History.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.