En serie eksplosjoner drepte minst 9 og skadet 2750 i Libanon. I tilleg skal det være 7 døde og 14 skadde i Syria

Oppdatering: NTB melder nå at antall døde er 11, og at rundt 4000 mennesker er skadet.

Minst elleve mennesker har mistet livet og rundt 4000 personer er skadet i personsøker-eksplosjonene rundt om i Libanon, opplyser helseministerens rådgiver.

Tilstanden beskrives som kritisk for 400 av de skadede, opplyser rådgiveren til nyhetsbyrået Reuters sent tirsdag kveld.

Toppmedlemmer er blant de sårede, men angivelig ikke terrorlederen Nasrallah. Beirut vil klage til Sikkerhetsrådet i FN, skriver Times of Israel.

USA skal ikke ha vært informert om angrepet på forhånd, ifølge NTB.

– USA var ikke varslet om denne hendelsen på forhånd, sier talsperson Matt Miller i utenriksdepartementet. USA vet heller ikke hvem som står bak.

Den irakiske regjeringen og en Iran-støttet irakisk milits lover å sende hjelp til Libanon. Israel er truet fra alle kanter, og mangler allierte.

Iraks statsminister Mohammed Shia Al-Sudani har beordret at irakiske medisinske team og nødetater skal sendes, sier hans kontor i en uttalelse.

Kataeb Hizbollah-militsen, en av de mektigste blant Iraks iranskstøttede væpnede grupper, sier i en egen uttalelse at den vil «legge alle våre evner i hendene på brødrene i Libanon».

«Vi er fullt forberedt på å følge dem til siste slutt og sende krigere, utstyr og støtte, både teknisk og logistisk», heter det.

Sjefen for generalstaben, generalløytnant Herzi Halevi, holdt en situasjonsvurdering i kveld med deltakelse fra andre toppoffiserer i IDF. Fokuser var beredskap i både angrep og forsvar på alle arenaer.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.