Minst ni ble drept og nesten 3000 ble såret da en haug av personsøkere eksploderte i Libanon.

Dette ifølge Times of Israel.

Antall døde og drepte vokser minutt for minutt, og mens jeg skrev denne saken, dukket det opp ubekreftede rykter om 50 døde og 4000 sårede. Det er litt vanskelig å få oversikt.

Som Document skrev, var personsøkerne i hovedsak brukt av terrorgruppa Hizbollah. Israel anklages for å stå bak, og siden Hizbollah og Hamas er Irans proxy-krigere, så er det en meget anspent situasjon i Midtøsten nå.

Hendelsen er alvorlig nok til å frykte at Israel må forberede seg på en krig på flere fronter. Den eksistensielle krigen kan bli en realitet, samtidig som støtten fra vestlige land forsvinner sakte men sikkert. Biden har sørget for at Israels hovedfiende Iran har penger nok til en langvarig krig.

Victor Davis Hanson: Israel er i en eksistensiell krig

Israels statsminister Benjamin Netanyahu og forsvarsminister Yoav Gallant har deltatt i diskusjoner om hvordan Israel skal reagere på en potensiell eskalering fra Hizbollahs side etter personsøkerangrepet, melder The Telegraph.

Hewbrew media rapporterte at forsvarstopper har blitt innkalt til en hastediskusjon med regjeringens tjenestemenn i forsvarsdepartementets hovedkvarter på Kirya-basen i Tel Aviv.

Hizbollah har sendt ut en uttalelse der de sier at de gjennomfører en «omfattende sikkerhets- og vitenskapelig etterforskning for å fastslå årsakene som førte til disse samtidige eksplosjonene».

– Vi bekrefter at motstandsbevegelsen, på alle nivåer og i alle enheter, er på høyeste beredskapsnivå for å forsvare Libanon og dets standhaftige folk, legger en talsmann for Hizbollah til.

Tidligere i dag skal Israels interne sikkerhetstjeneste Shin Bet ha hindret Hizbollahs forsøk på å drepe en tidligere israelsk sikkerhetssjef.

Bomben skulle tas i bruk i løpet av de kommende dagene, ved hjelp av et fjernstyrt detonasjonssystem fra Libanon; byrået sier at det samme nettverket sto bak angrepet i Hayarkon Park i september 2022.

Norge velger selvsagt å støtte palestina-araberne, og økte sin støtte til Hamas etter 7. oktober. Men også Labour-regjeringen i London svikter jødene. De har stanset leveransen av våpen som Israel Defense Forces bruker i sin forsvarskrig mot Hamas.

I USA vakler Biden-regimet, og det er fortsatt lenge til Trump eventuelt tar over i januar 2025.

Hvis Harris vinner valget, ser det mørkt ut for Israel. EU har allerede valgt side. Alle maser om en tostatsløsning; slik vil vestlige politikere belønne terroren 7. oktober.

Det eksisterer faktisk allerede en tostatsløsning. De fleste såkalte palestinere er i utgangspunktet fra Jordan, og noen stammer fra Egypt. Men de er, av en eller annen merkelig grunn, ikke ønsket velkommen i disse arabiske landene.

Hittil har ikke IDF kommentert hendelsene på sin X.

Nå meldes det også om eksplosjoner av lignende type i Syria. Det er også rykter om at mobiltelefoner har eksplodert. Dette er ikke bekreftet, Document følger saken.

Kjøp Primo Levis «Hvis dette er et menneske» fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.