NTB

Titalls medlemmer av Hizbollah-militsen i Libanon er alvorlig skadet etter at personsøkerne de bruker for å kommunisere, eksploderte, ifølge sikkerhetskilder.

Nyhetsbyrået Reuters meldte tirsdag ettermiddag at flere titall medlemmer ifølge sikkerhetskilder ble alvorlig skadet sør i Libanon og i de sørlige forstedene til hovedstaden Beirut.

En Reuters-journalist har sett ti Hizbollah-medlemmer som blødde fra sår i Beirut-forstaden Dahiyeh. Kort tid senere siterte Reuters en sikkerhetskilde som sier «hundrevis av Hizbollah-krigere er såret etter at personsøkerne deres eksploderte».

Nyhetsbyrået AFP siterer en kilde tett på Hizbollah som sier at titalls medlemmer er såret i slike eksplosjoner tirsdag.

Sikkerhetssvikt

En annen Hizbollah-kilde omtaler angrepet som den største sikkerhetssvikten bevegelsen noen sinne har opplevd og anklager Israel for å stå bak.

Håndholdte personsøkere er langt mer primitive enn dagens smarttelefoner og regnes også for å være langt vanskeligere å spore for utenforstående.

Ifølge en Reuters-journalist gikk ambulanser i skytteltrafikk til de sørlige forsteder av Beirut, der det rådet tilløp til panikk tirsdag.

Mange mennesker samlet seg ved inngangen til flere bygninger for å undersøke om noen de kjenner kan ha blitt rammet.

Videoer viser eksplosjoner

Det er uklart hvordan de små personsøkerne har kunne forårsake så store skader, så sant det ikke var plassert sprengstoff inne i dem.

Det er også uklart hvordan israelsk etterretning i så fall kan ha lykkes med å gjøre dette.

Flere uverifiserte videoer i sosiale medier viser hvordan personsøkerne eksploderer i folks lommer og belter og eierne som faller skrikende på bakken.

Israels militære ledelse har ikke kommentert saken.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.