På Steinkjer var det solid oppmøte og mye humør da lokallaget hadde oppstartsmøte nylig.

Espen Teigen, som har vært ansatt i Document.no siden 1. juli i år, sier det så godt:

– Å få jobbe som en ærlig og gravende journalist igjen. Det å endelig ha fått kasta av seg den politiske korrekte tvangstrøya, har gjort meg godt.

Journalisten innledet møtet, før det ble spørsmål og fri diskusjon med kaffe og kaker.

Teigen beskriver seg selv som en nysgjerrig person og er ikke redd for å utfordre de betente temaene øvrige presse ikke vil ta i, som kritiske spørsmål knyttet til innvandring, covidhysteriet, klimaløgnen, den eskalerende kriminaliteten, kriminaliseringen av nordmenn som protesterer og undergravingen av ytringsfriheten vår med den såkalte hatparagrafen, § 185.

Å stille kritiske spørsmål og diskutere saker, med risikoen for å miste jobben eller bli fryst ut, er dessverre virkeligheten for svært mange ansatte i norsk presse, politikk og ansatte i offentlige stillinger i dag. Den som prøver seg utenfor rammen av politisk korrekthet i lunsjpausen, blir raskt brakt tilbake til virkelighetens tåkeleggingsregime.

Teigen tror denne forakten og motstanden en kan merke i visse miljøer mot Document, nettopp skyldes at det som Document skriver om er sant og truer deres samhold og eksistens i saken deres, nemlig kampen mot de fæle rasistene på høyresiden.

NRK stiller i en særklasse her, mener Teigen. Der hersker en seig kulturmaterie der hvor alle tilpasser seg hverandre og den som forsøker seg, blir holdt nede med den lydløse, kollektive trusselen om utestengelse.

Et grelt eksempel her, ifølge Teigen, er NRK som til stadig refererer, «Hamas har rapportert …, Hamas har oppgitt at …»

At statskanalen forholder seg til terrorgruppa Hamas som en troverdig kilde, er meget betenkelig. Allikevel må det jo finnes noen på Marienlyst som er ubekvem over å referere til en terrorgruppe som kilde?

Teigen gjør et interessant lite tankeeksperiment her.

Hva om NRK hadde brukt Al Qaida som troverdig kilde, f.eks. «Al Qaida opplyser at …» eller «ifølge Khomeini er det…»

Hamas og Al Qaida er av samme ulla, mener Teigen, og troverdigheten deres bør behandles deretter av media.

Politikerne har brutt pakten med folket, sier Teigen. Fra å skulle sørge for oss, forbedre ting og ta vare på velstandselementene, f.eks vann i springen, en kloakk som fungerer, politi som sikrer oss trygghet, er det nå krise på krise knyttet til prisvekst, ei uthula krone og uforutsigbarhet i forhold til renter, strøm, nettleie og drivstoffutgifter.

Dette er faktorer som allerede har rammet og vil ramme vanlige folk og næringslivet hardt.

Det vi kan omtale som kapitalisme, dvs. den investeringsvillige kapitalen, forsvinner i takt med en svekket næringsvekst.

Venstresiden vil helst fortsette med de populære kulturkampene sine, som miljø, klima og kjønn. Og det er mye mer moro å male gater i regnbuefarger og å bygge sykkelgater, enn f.eks. å arbeide med offentlige kloakk eller stanse en sterkt eskalerende kriminalitet.

Teigen har vært sterkt engasjert i Vikersundsaken, der voldsofferet Runar Magnussen sto frem offentlig med sin historie. I kjølvannet av denne hendelsen, har Document gjort et betydelig journalistisk gravearbeid når det gjelder det omfattende omfanget av tidligere anmeldte og henlagte grove voldssaker, også mot unge norske barn, utført av den samme gjengen.

Teigen kan avsløre at Document vil følge opp og blant annet avkreve justisminister Mehl svar på en del spørsmål rundt disse sakene fremover.

Vestens største problem, er at vi klarer ikke å skille mellom fiende og venn lenger, mener Teigen. Vi lefler med Kina, og vil heller ikke se hvor farlig islams inntog er.

Teigen viser til at en av Documents skribenter, Bente Haarstad, ble anmeldt til politiet av en AP-politiker i Trondheim, Karim Tahir. Tahir følte seg trakassert og fikk visstnok traumer etter at Haarstad hadde stilt spørsmål ved at den tradisjonelle Olavsfesten i Trondheim hadde hyret muslimer i styre og stell.

Tahir tok med den største selvfølgelighet offerrollen og forsøkte å støtte seg på § 185, populært kalt hatparagrafen. Denne anmeldelsen ble henlagt da Tahir, etter å ha eksponert sitt følelsesspekter, ikke klarte å definere hva som faktisk var rasistisk eller krenkende ved Haarstads artikkel.

Om denne hatparagrafen, (§ 185), som synes å fremstå som en følelseslov, og merkelappen rasist, hadde mistet sin kraft som et kriminaliserende stigma, ville nok fellesnevneren til venstresiden fått en betydelig slagside. I steden ser vi at våre lovbundne rettigheter til ytringsfrihet, undergraves og vi kan bli utsatt for straffeforfølgelser lik de som skjer i Storbrittania nå.

Teigen påpeker denne galskapen ved å vise til at når det er blitt stigmatiserende og hatefullt å påpeke fakta med at 80 prosent av all kriminalitet i Oslo er utført av innvandrere og det ikke skal snakkes om det, og om noen snakker om det, skal det forklares som rasisme, bør virkelig bjellene ringe her hjemme.

I økende grad ser en også at voldshandlinger blir forklart og unnskyldt ved at «rasister fortjener volden». Utviklingen er skremmende.

Undertegnede er medlem i lokallaget i Trondheim og var så heldig å bli invitert til Steinkjer av de ildsjelene som nå bygger opp Documents lokallag der.

Å kunne treffes og diskutere samfunnsutviklingen fritt, med skuldrene nede, og uten fare for å bli demonisert eller mistenkeliggjort, som mange av medlemmene sier, er mentalhygiene for de av oss som ikke velger å trekke ned rullegardina eller ta dagens dose av korrekt og sløvende informasjon fra statskanalen.

Den selvpålagte sensuren mange pålegger seg i dag og kanskje er nødt til av hensyn til å motta lønningsposen, er rett og slett skadelig for sjela.

Den selvsensuren kan absolutt forklares og forståes ut ifra at i det såkalte sosialdemokratiet vi lever i, er det blitt farlig å si sin mening om saker som covid, vaksine, klima, kjønn og innvandring. Merkelapper som antivakser, klimafornekter og rasist, sitter løst hos venstresiden, og av mangel på argumentasjon, tyr disse til demonisering og trusler om vold i det offentlige ordskiftet.

Uten friheten til å uttrykke våre ønsker, behov, følelser og naturlige reaksjoner ved frykt, kan trykket på innsiden sammenlignes med en trykk-koker. Når et samfunns evne til å tåle folks kritikk, meninger og behov svinner, svinner også individets følelse av å være, dvs betydningen av å ha innflytelse på eget liv, noe som kan være helt avgjørende i forhold til psykisk helse.

For oss vanlige folk, etter hvert også mange, og som samles fysisk på ulike arenaer i landet, så etterlyses en slags folkebevegelse som fremstår så kraftig at den politiske styringa ta hensyn til hva folket vil, så har Document, ifølge Teigen, en viktig rolle fremover som brobyggere. Dette med hensikt for å samle folket til å stå sammen og ikke gi opp med å stå opp for sannhet og fakta, selv om en blir forsøkt demonisert på ulike måter.

Neste år, er f.eks. Document invitert til en stor samling i Stavanger som foreningen «Tilbake til virkeligheten» arrangerer, forteller Teigen.

Her vil kristne, sosialdemokrater, konservative mm samles og forhåpentligvis knytte kontakter og en felles innsats om hvordan dreie Norge i riktig retning igjen.

I Steinkjer brukte de jungeltelegrafen når de inviterte til oppstartsmøtet sist torsdag og at vi telte femten stykker, kan en si seg fornøyd med.

Teigen sier det er enkelt å melde seg inn som lokallagsmedlem for Document i Steinkjer også. Det er bare å gå inn på Document.no og velge lokallag for så å melde seg inn. Slik er du sikret å få informasjon om når lokallaget har folkemøter fremover.

Ellers nevner, en sprudlende og ubeskjeden Teigen, at Document har fått mange nye abonnenter siden han startet der i sommer. Og de vil gjerne ha flere. Det koster å drive et mediehus.

Du kan også finne Document på TikTok. Intervjuet Rebecca Mistereggen hadde med Tommy Robinson, er f.eks sett av 2,5 millioner. Det sier mye om hvilken appell stoffet har.

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.