Klimaaktivisten Greta Thunberg ble kåret til «ukens antisemitt» av en jødisk gruppe etter at hun nylig ble arrestert under en anti-Israel-demonstrasjon. New York Post skriver om saken.

Få dager etter at Thunberg var blant dem som ble hentet av dansk politi under en demonstrasjon ved universitetet i København uttalte vaktbikkjen StopAntisemitism at Thunberg har sluttet seg til rekkene av keffiyeh-kledde demonstranter som skamløst gir uttrykk for sin forakt for den jødiske staten.

– Hun har dessverre forvandlet sin aktivisme til en plattform for avskyelig jødehat, la organisasjonen til.

Thunberg ble arrestert 4. september mens hun protesterte sammen med gruppen Students Against the Occupation, som krevde at universitetet skulle avslutte alle forbindelser med Israel, inkludert å sette en stopper for flere studentprogrammer.

Blant programmene mellom Københavns universitet og Israel er til og med et utvekslingsprogram dedikert til Thunbergs fanesak – kampen mot klimaendringer, skriver Alex Oliveira i The Post.

– Dessverre overskygger Gretas hat mot verdens eneste jødiske nasjon hennes kjærlighet til miljøet. Til tross for at Israel er en global leder i kampen mot klimakatastrofer og rykker ut for å hjelpe til i kriser over hele verden, tar Greta parti for deres morderiske terroristfiender, sier grunnlegger Liora Rez i en uttalelse.

– Handlingene hennes taler høyere enn ordene hennes. Hun hevder å bry seg om menneskehetens fremtid, men Gretas hykleri kommer til syne når hun aktivt har støttet Hamas-ledere som åpent oppfordrer til folkemord, sa Rez.

Thunbergs arrestasjon på universitetet i København var bare hennes siste opptreden på en anti-israelsk demonstrasjon, en sak hun har tatt opp med full styrke siden Hamas’ angrep 7. Oktober, skriver Oliveira videre.

–Vi krever at ledelsen ved universitetet i Stockholm kutter alle bånd, avtaler og samarbeid med folkemorderiske apartheidstaten Israel, skrev hun etter å ha deltatt på en demonstrasjon ved Stockholms universitet i mai, der hun også ble båret bort av politiet.

Artikkelen i New York Post har hundrevis av kommentarer. «Too Ironic» skriver:

– Hun må være en skam for Sverige! Jeg trodde Sverige tok statlig kontroll over psykisk syke voksne som var ustabile og hvis oppførsel var problematisk. Lurer på hvordan Greta har vært på frifot der så lenge uten at staten har grepet inn for hennes eget beste!

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her. 

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Kjøp «Europas underlige død» her.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.