NTB

Den mistenkte for et angivelig attentat mot Donald Trump, har tidligere uttrykt støtte til Ukraina. Kreml sier nå at «å leke med ilden har konsekvenser».

Det var Kremls talsperson Dmitrij Peskov som kom med advarselen etter at det ble kjent at den antatte gjerningspersonen har uttrykt støtte til Ukraina etter Russlands invasjon for to og et halvt år siden.

På spørsmål om det FBI kaller for et «forsøk på et attentat» mot den republikanske presidentkandidaten i USA, svarer Peskov at russiske myndigheter følger situasjonen tett.

Flere medier har utpekt en 58 år gammel mann som den mistenkte gjerningspersonen bak det angivelige attentatet søndag ettermiddag. I kjølvannet av Russlands invasjon av Ukraina i februar 2022, var mannen i Kyiv og deltok i demonstrasjoner til støtte for ukrainerne.

Både avisen The New York Times
og det franske nyhetsbyrået AFP intervjuet mannen i forbindelse med dette. Ifølge nyhetskanalen CNN
har mannen regelmessig ytret seg om politiske saker og til tider kritisert Donald Trump.

– Vi ser hvor anspent situasjonen er der, også mellom de politiske motstanderne – den politiske kampen tilspisser seg. Vi følger den tett, men vi har aldri blandet oss inn i dette på noen måte, og det gjør vi heller ikke nå, sa Peskov mandag.

Etterretningsrapporter har imidlertid vist, og det er enighet mellom demokratene og republikanerne om, at Russland blandet seg inn i presidentvalget i 2016 og 2020.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.