Oppdatering: Saken er oppdatert med svar fra Nets Danmark. 

Det foregår en storstilt sensurkampanje mot X (tidl. Twitter), og nå er det kommet til bankenes betalingssystem: Nets.

I en telefonsamtale og et opptak av Dr. Anastasia Maria Loupis, og tatt opp av Connie Ringgaard, kommer det frem at betalingssystemet Nets har blokkert X/Twitter i Danmark.

Ifølge Nets er X et «svindelfirma», og de forventer ikke at betalinger åpnes igjen.

Document har også undersøkt med flere brukere på X som har slitt med å betale for X Premium eller kjøpe annonser med norske banker. Flere Document har snakket med bekrefter nettopp dette, og i samtaler med kundeservice bekrefter banken at det er «kjent som side for mulig misbruk/svindel».

X er en av de største sosiale mediene i den vestlige verden, og er også i stor bruk i Norge, med over 28 prosent av befolkningen som har en profil.

I en telefonsamtale mellom journalist Rebecca Mistereggen og pressekontakten for Nets Danmark, opplyser vedkommende om at problemene har oppstått grunnet navneendringen, og at de har forsikret seg om at dette er oppe og gå igjen nå.

Document forfølger saken, og har sendt henvendelse til en rekke norske banker om hvordan denne typen transaksjoner blir fulgt opp.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.