Del 3

Foto: Orjanarvola / cc by-sa 4.0 / Wikimedia Commons.

8. september 2025 er det stortings­valg i Norge. Det er viktig at du engasjerer deg nå. Jeg håper du bruker sannheten som verktøy i tiden fremover. Fortell om det til alle du kjenner på en god måte. Få alle du kjenner til å engasjere seg. Skaff deg kunnskap, og bruk den til noe godt!

Husk at ondskap er kraftløs hvis de gode er uredde. Løgn er de ondes våpen. Objektiv sannhet er de godes våpen. Se det du ser. Objektiv sannhet er det eneste vi kan forsvare friheten med. Det våpenet har ikke motstanderne av sannheten. De har bare løgn.

Konklusjonen er derfor at når samfunnet er blitt kaldere, og friheten tas fra oss gjennom fundamentalt dårlige beslutninger fra våre sosio­patiske over­herrer i politikken, så er det desto viktigere å være klokkeklar ved neste stortings­valg. Det er da vi kan påvirke retningen. «Når andres tanker har låst seg, trenger vi deg som tenker annerledes», er et motto fra mitt yrke.

Vi som borgere kan enten stemme på politiske partier som er eller har vært ved makten, eller på politiske partier som ikke har vært ved makten ennå. Du kan velge. Det er jo fantastisk!

Daglig utsettes vi for en informasjons- og propaganda­krig, vi opplever en økonomisk krig, samt en kulturkrig med røtter i nymarxisme. Vi ser at respekten for frihet og menneskeliv ikke står høyt hos verdens­herskerne.

Hva betyr det å kjempe for å bevare friheten?

For meg er det kompromiss­løst å stå opp for sannheten. Det betyr å være anti-woke, når samfunnet er preget av menneskers selv­dyrking. Selv­dyrking er stolthet og hovmot. Der har ikke ydmykhet og sannhet noen plass. Noen er ikke fornøyd med bare å være menneske; de prøver å erstatte Gud. De tror de kan være Gud, i trans­human­ismens ånd. Enkelte har forkastet de judeo-kristne moralske verdier som har vært grunn­steinen for retts­staten, hvor den sterke skal beskytte den svake og loven skal være lik for alle.

Da er det jo litt påfallende at det i Paulus’ andre brev til Timoteus, kapittel 3, står en rekke «hatefulle ytringer» om «menneskene i de siste tider».

1 Du skal vite at i de siste dager skal det komme vanskelige tider. 2 For da skal menneskene være selv­opptatte og penge­griske, brautende, hovmodige og spottende, ulydige mot foreldre, utakk­nemlige og uten respekt for det hellige, 3 ukjærlige og uforsonlige, baktalende, ubeherskede, rå og ondsinnede, 4 svikefulle, oppfarende og innbilske. De elsker nytelser høyere enn de elsker Gud. 5 I det ytre har de gudsfrykt, men de fornekter guds­fryktens kraft. Vend deg bort fra slike folk!

Systemet

«Vanlige folk» vil kun ha et godt liv, kanskje egen bolig, en greit betalt jobb, kanskje også familie og et godt liv for barna. Man vil bygge sine liv i fred, frihet og stabilitet, man vil skape noe. Jeg kan derfor ikke se verden på noen annen måte enn at systemet nå virker slik at eliten jobber for sine egne prioriteringer. Ikke våre. Jeg tror våre sosio­patiske over­herrer vil ha makten for seg selv, mens vi skal betale for å redde kloden, klima, krigsindustrien og terrororganisasjonen Hamas.

Spesielt gir den villede energi­mangelen som fører til av­industri­al­iser­ing, fattigdom og ufrihet, de unge null håp og tro på fremtiden. Vi skal jo ikke eie noe – og skal likevel være glade. Ufrihet er altså frihet?

Når vi har politikere som ikke bryr seg om folkets mening, som ikke evner å ivareta norske borgeres interesser, syns jeg det nærmer seg en tillitskrise for norske politikere. Vi har nå politikere som velger seg selv til viktige posisjoner. De har alle misbrukt sin sjanse, etter mitt syn. Vi blir oppflasket med propaganda fra media, og de har tilsneket seg definisjons­makten. Vi kan trøste oss med at medier som ikke tar avstand fra løgner, en dag vil falle i historiens søppelbøtte, helt for egen maskin. De ser det bare ikke selv akkurat nå.

Men vi har en grunnleggende rettighet og frihet til å ha egne meninger og tanker. Vi trenger ikke finne oss i den nåværende tilstanden. Vi kan stemme annerledes når vi har en irrasjonell elite som styrer uten logikk, på våre vegne, men imot vår frihet. Klassiske konservative verdier er eksempelvis en begrenset stat, individets frihet, lave skatter, gode betingelser for næringslivet, personlig ansvar og personlig eiendoms­rett. Omtrent det motsatte av det vi må stri med i dagens Norge.

Det er fullt mulig å snu opp ned på dette systemet. Men vi trenger da å velge noen til å styre landet som snakker sant. Det trenger ikke være slik som det er i dag. Det er dét som er poenget med politikk. Det kommer an på hvordan du stemmer ved valg. Vi – du og jeg – kan endre retningen. Vil du ha det som nå, basert på løgn, eller vil du ha noe drastisk annet, basert på sannhet? Om du vil ha noe annet, må du stemme drastisk annerledes. Drastisk. Det er helt sant. Både du og alle du kjenner kan være med på å endre dette ved neste valg. Bruk sannhets­verktøyet kompromiss­løst.

Ikke kamp mot kjøtt og blod

I Paulus’ brev til efeserne, kapittel 6, står følgende:

12 For vår kamp er ikke mot kjøtt og blod, men mot makter og åndskrefter, mot verdens herskere i dette mørket, mot ondskapens åndehær i himmelrommet.

Dette tror jeg på. For det er nå så mørkt, det vi står overfor på alle områder, at det kan umulig være bare en menneskelig dimensjon ved det. Det er en styrt svikt i de komplekse systemene.

Takk for at du lyttet. Jeg håper det kan være en inspirasjon til det gode, og gi deg styrke og mot, og minne om at det fortsatt finnes håp. Hvis vi er mange nok som bruker sannheten som våpen og stemme­retten, får vi sakte men sikkert friheten tilbake i Norge.

Tenk hvis vi fikk dét til!

 

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.