Ifølge The Sunday Times har en Labour-medlem betalt for en personlig shopper, klær og endringer for Lady Starmer, både før og etter at Labour-lederen ble statsminister i juli. Men Labour sier at de har kontaktet myndighetene om saken.

Sir Keir Starmer er under etterforskning for mulig brudd på parlamentariske regler etter å ha unnlatt å opplyse om at noen av konas eksklusive klær ble kjøpt av hans største personlige donor, Lord Alli.

Labour-medlemmet betalte for en personlig shopper, klær og endringer for Lady Victoria Starmer, angivelig både før og etter at Labour-lederen ble statsminister i juli, ifølge The Sunday Times.

I år har den britiske statsministeren mottatt arbeidsklær til en verdi av nesten 19.000 pund og flere par briller fra Lord Alli, den tidligere styrelederen i moteforhandleren Asos, skriver The Times. Gavene er offentliggjort.

I tillegg brukte Alli, som skal ha en personlig formue i området 200 millioner pund, 20.000 pund på innkvartering for den Starmer under valgkampen, og en lignende sum på «private kontorutgifter», som også ble offentliggjort.

Alli regnes som asiat, fordi begge foreldrene hans er indo-karibiske. Moren, som er sykepleier, er indo-trinidadier fra Trinidad og Tobago, og faren, som er mekaniker, er indo-guyaneser fra Guyana . Moren var hindu og faren muslim, og han har to brødre, den ene hindu og den andre muslim.

Dette kan av enkelte briter tolkes som at Starmer er kjøpt og betalt av muslimene han har lovet å beskytte, mens etniske briter ikke har en plass på Labours agenda.

Keir Starmer: – Jeg skal gjøre alt i min makt for å beskytte muslimer

En talsperson for Downing Street nr. 10 sa til Sky News at det var en forglemmelse som hadde blitt rettet opp etter at de «søkte råd fra myndighetene da de tiltrådte».

– Vi trodde vi hadde fulgt reglene, men etter ytterligere avhør denne måneden har vi deklarert ytterligere poster.

De konservative etterlyste en «full etterforskning» etter The Sunday Times’ rapport.
En talsmann for det konservative partiet sa:

– Det har bare tatt 10 uker for Keir Starmer å bli etterforsket for sin oppførsel.

– Etter å ha blitt utsatt for beskyldninger om kameraderi og nå tilsynelatende alvorlige brudd på parlamentariske regler, må det gjennomføres en full etterforskning av brillepassskandalen.

– Det er ingen tvil om at de millioner av sårbare pensjonister over hele landet som må velge mellom varme og mat, ville tatt sjansen på gratis klær bare for å holde varmen i møte med Labours grusomme kutt.

Starmer har bare sittet i Downing Street i noen måneder, men er allerede i ferd med å alå alle rekorder når det gjelder upopularitet.

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.