Italia vil revurdere det «absurde» forbudet mot salg av nye bensin- og dieselbiler som trer i kraft i 2035. Ifølge italienerne er forbudet bygget på en «ideologisk visjon» frakoblet virkelighetens verden.

Urealistiske grønne visjoner

Energiminister Gilberto Pichetto Fratin mener at dagens EU-politikk må endres. Han kaller forbudet mot fossildrevne kjøretøy «absurd» og understreker at den grønne omstillingen av den europeiske bilindustrien er urealistisk. 

Fratin peker på de økonomiske konsekvensene for europeiske selskaper i møte med konkurransen fra subsidierte bilprodusenter i Kina. 

Ideologiske visjoner feiler

Bekymringene deles av Italias minister for økonomisk utvikling, Adolfo Urso. Også han peker på subsidiert konkurranse fra Kina. 

– Europa trenger en pragmatisk visjon. Den ideologiske visjonen har feilet, sier Urso og advarer om at europeisk industri vil kollapse om det ikke føres en klar og realistisk politikk. 

Volkswagen vurderer for første gang i selskapets 87 år lange historie, å legge ned fabrikker i Tyskland.

Vil ha selvråderett

Legas leder, visestatsminister Matteo Salvini, løfter kritikken ytterligere et hakk opp. Han vil ha en nasjonal lov som opphever EU-direktivet og gir Italia selvråderetten tilbake. Ifølge ham er EUs forbud et «økonomisk, sosialt og miljømessig selvmord», skriver Bloomberg

Ifølge Salvini står Italias fremtidige utvikling og vekst på spill:

– Brussel må justere kursen om vi skal unngå ødeleggende konsekvenser.

 

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.