Havvind, batterifabrikker og annen grønn galskap er like mislykket i Sverige som her. Subsider og skyhøy beskatningviser seg, overraskende nok, å ikke være en suksessoppskrift.

Drømmen om et falskt og konstruert fellesskap faller i grus, siden alle etter hvert forstår at det kun er de lavtlønte som deltar i den såkalte dugnaden.

Northvolt er et godt eksempel. Milliardene hadde gitt mer energi hvis de ble brent opp som tusenlapper, i stedet for å tape 31 millioner kroner per produserte batteri, Grønn omstilling ender med en grønn boble.

Mediene har sviktet sitt oppdrag, og har hyllet de snyltende kapitalkreftene, basert på offentlig og privat samarbeid. Sosialistisk kapitalisme er det nye grønne it. Alt handler om penger til uproduktive kjeltringer (Money).

Vi mennesker er så trege i skallen, sier en kommentar som den svenske YouTube-helten Henrik Jönsson viste lørdag morge. Klimaendringer kan ikke skje raskt nok, er holdningen. Vi har alltid kun ti år på oss, selv tredve år etter at slike påstander først ble hevdet. Hvor har det blitt av Nordpolen, Al Gore? Der skulle jo isen være borte allerede i 2007. Nobels fredspris, well played, en god bløff, ifølge pokerspråket.

Løgnene er totalt avslørt av virkeligheten, men dét får ingen konsekvenser. Kjapp deg, Gore, privatflyet tar snart av, og du er den eneste passasjeren. Klaus Schwab venter på deg!

Vattenfall dropper satsingen på havvind. Alle forstår at dette er et gigantisk ulønnsomt prosjekt. Det kan bli lønnsomt, hvis man samtidig aksepterer at befolkningen sulter og/eller fryser ihjel. Men døde mennesker slipper ikke ut klimagasser, så det er vel like greit.

Henrik Jönsson er en av de største svenske YouTube-stjernene. Foto: Llevenius/ CC BY-SA 4.0/ Wikimedia

Problemet er at subsidiene ikke er store nok, påstår entusiastene. Men hvor mye, og hvor lenge? spør Jönsson. Er det så vanskelig å forstå at lønnsom industri absolutt ikke trenger statlige subsidier? Hva med å redusere skattene på overskudd, slik at kreative krefter kan investere enda flere midler i industrien, og samtidig skape flere arbeidsplasser og høyere skatteinntekter for den overvektige staten?

Tysklands uforståelige galskap ved Merkels nedlegging av kjernekraftverkene skal ha kostet 13.608 milliarder svenske kroner, ifølge en rapport Jönsson viser til. Tysk industri drives mot dødsleiet. Situasjonen er ikke så mye bedre i Norge, Sverige og Storbritannia, og heller ikke i Bidens USA.

Allikevel forsøker vestlige politikere å overbevise oss om at grønn omstilling er fremtiden, og dessuten et moralsk krav. Mediene stiller seg i frontlinjen, og demokratiet avskaffes. At motstanden mot vindkraft i kommunene er stor? Det skal man endre ved politiske tiltak, eller trusler.

SVT har merket seg at kundene er lei av klimahysteriet, og lider av en nyhetstretthet på området. De tar selvsagt ikke dette til seg, men forsøker å motarbeide folkets motstand. The Deplorables må utdannes!

Klimamålen kan aldri nås. Å påstå dette er enten et eksempel på uredelighet eller uærlighet. Det blir ikke noe grønt skifte, og Europa vil aldri bli batterifabrikkenes hjemland. Og vi kan ikke endre hverken at vind ikke alltid blåser, eller at solen forsvinner under horisonten.

Det vi dog kan spå med relativ høy sikkerhet er at dagens vestlige politikere vil rasere vår sivilisasjon og velstand, hvis ikke mange nok stiller seg i frontlinjen og yter motstand. De er allerede over halveis til målet.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.