John Kirby. Foto: Susan Walsh / AP / NTB.

USA planlegger ikke å kunngjøre noen ny politikk om Ukraina og bruken av lang­distanse­rakett­er dypt inne i Russland nå, opplyser Det hvite hus’ talsmann for nasjonal sikkerhet John Kirby fredag.

Reuters skriver:

«Det er ingen endring i vårt syn på det å gi Ukraina kapasitet til langdistanseangrep i Russland,» sa Det hvite hus nasjonale sikkerhetstalsmann John Kirby til journalister. «Jeg forventer ikke noen større kunngjøring i den forbindelse», fra diskusjoner mellom USAs president Joe Biden og den britiske statsministeren Keir Starmer på fredag, sa Kirby.

USAs president Joe Biden og Storbritannias statsminister Keir Starmer møtes fredag for å drøfte presset fra Ukraina om å få bruke NATO-våpen dypt inne i Russland.

Washington ser ikke ut til å ønske noen økt spenning i øyeblikket:

Kirby sa at USA tok på alvor Russlands president Vladimir Putins advarsel om at han ville anse Vesten som direkte involvert i konflikten hvis Ukraina avfyrte vestligproduserte langdistanseraketter inn i Russland, men at det ikke var en ny holdning fra Putin.

«Dette er ikke retorikk som vi ikke har hørt fra ham før,» sa Kirby. «Han har åpenbart vist at han er i stand til å være aggressiv … så ja, vi tar disse kommentarene på alvor.»

 

Kjøp boken av Alf R. Jacobsen! Kjøp eboken her.

 

Usensurerte nyheter. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.