Den norske eliten har felles interesser med den amerikanske. Det er derfor de kjører knallhardt mot Trump og roser Kamala opp i skyene. Men det kan bli litt mye. Det samme fenomenet gjør seg gjeldende i Norge som i USA: Hva velger folk å stole på – det deres egne øyne forteller dem eller medienes beskrivelse av hvordan verden henger sammen?

Avstanden mellom opplevd og fortalt virkelighet blir stadig større. Det er derfor Trump er så farlig. Han har tatt rollen som vanlige folks forsvarer. Alle kan se at Erna og Jonas ikke er dét. De representerer den nye klassen som har overtatt Norge og trykker vanlige folk ned, med høye renter, svak krone, høy strømpris og inflasjon. Samtidig blir vi nå fortalt at vi har fått en reallønnsøkning uten sidestykke.

Ingen medier går ut og spør folk om de kjenner seg igjen i beskrivelsen. De vet hvilket svar de vil få.

Trump gikk torsdag ut og lovte å avskaffe skatt på overtid hvis han blir valgt. Han snakker til den vanlige kvinne og mann som har både to og tre jobber for å overleve.

Trump er på bølgelengde med folket. De jubler når han kommer inn i rommet. Biden og Kamala blir møtt med taushet.

 

YouTube:

Rumble: Videospilleren blir tilgjengelig kl. 20:00

Podbean:

 

Facebook: https://www.facebook.com/Document.no/
Instagram: https://www.instagram.com/document.no/
Twitter / X: https://twitter.com/DocumentNo
Rumble: https://rumble.com/c/DocTV
Spotify: https://open.spotify.com/show/592cZPmSg1TCPRBpToJy2h
Podbean: https://documentno.podbean.com/

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.