Etter forrige valg fikk poststemmer stor oppmerksomhet, og mange mener at slike stemmer, som ikke tillates i de fleste andre demokratier, ble utnyttet til gigantisk juks ved presidentvalget i 2020.

Dinesh D’Souza lagde filmen 2000 mules som beskrev hvordan valget i 2020 ble stjålet, etter hans mening.

Dinesh d’Souzas film om valgsvindelen: 2000 Mules

Nå har fagforeningen for de postansatte som altså er ansvarlige for å levere disse sterkt kritiserte stemmene valgt side, og erklært at de støtter Kamala Harris i presidentvalget i november, skriver Breitbart News.

Velgerne blir bedt om å stole på et valgsystem der en viktig del av stemmeprosessen kontrolleres av en organisasjon som er lojal mot én kandidat.

I en pressemelding kunngjorde National Association of Letter Carriers (NALC) sin støtte:

Landets 290 000 aktive og pensjonerte brevbærere, representert ved National Association of Letter Carriers (NALC), er stolte over å kunne kunngjøre vår støtte til visepresident Kamala Harris og guvernør Tim Walz som USAs neste president og visepresident.

Som lokal aktor, statsadvokat, senator og visepresident er Kamala Harris en bevist støttespiller for arbeiderfamilier, organiserte arbeidstakere og postvesenet. Som senator bidro hun til å få gjennomslag for viktig nødhjelp til postvesenet da covid-19-pandemien var på sitt høyeste.

Hun var visepresident i administrasjonen som undertegnet loven om postreformen. Hun er en ivrig forsvarer av borgerrettigheter, stemmerett og vårt demokratiske system.

Guvernør Walz er fagforeningsbror og veteran. Han er en tidligere offentlig skolelærer som har viet sitt liv til offentlig tjeneste. Som guvernør har han sørget for at arbeidende familier har stått i forgrunnen ved å innføre et program for betalt familie- og sykepermisjon, skattefradrag for barn og gratis skolemat til alle elever i Minnesota.

Det er riktig at Walz har vært iført uniform. Men for å kalles veteran bør man vel egentlig ha deltatt i krig? Det har aldri Walz.


Republikanerne er langt mer skeptiske til poststemmer enn Demokratene. Pew Research Center rapporterte i juli at 82 prosent av demokratene støtter poststemmer uten noe som helst krav om dokumentasjon, mens bare 37 prosent av republikanerne er enige i dette.

Enkelte delstater hvor Republikanerne har kontroll er det innført visse innstrammende regler rundt poststemmer, men muligheten er stort sett tilstede over hele USA.

Få andre demokratier i verden aksepterer poststemmer, og de som aksepterer slike stemmer gjør det kun under spesielle omstendigheter.

I Norge er det mulig med forhåndsstemming, men det er selvsagt krav om gyldig ID for å få avgitt sin stemme.

Kjøp billetter til Document-lesermøtet i Stavanger her!

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.