USA og Storbritannia gir Ukraina henholdsvis 717 millioner dollar og 600 millioner pund i støttepakker som blant annet skal hjelpe landets ødelagte energisektor, samt til helse og utdanning.

Støttepakkene ble kunngjort onsdag da USAs utenriksminister Antony Blinken og hans britiske kollega David Lammy besøkte Kyiv, ifølge NTB-AP-AFP.

Støttepakken fra USA tilsvarer nærmere 7,8 milliarder kroner etter dagens kurs, mens den britiske pakken er på over 8,5 milliarder kroner.

Britene er som USA nedsyltet i gjeld. Britiske pensjonister risikerer å fryse ihjel i vinter, siden Labour-regjeringen fritar pensjonistene støtte samtidig som de øker skatter og avgifter.

De sier på sosialistisk vis at de skal ramme de rike, men de rike har både midler og mulighet til å flykte fra den klamme hånda til staten.

Verre er det for pensjonistene, som må velge mellom mat og varme i leiligheten. Begge deler har de rett og slett ikke råd til i et Storbritannia som har vært vanstyrt i menge år.

Labour-regjeringen har dog eskalert krisene på alle måter, og hvis man protesterer havner man gjerne i fengsel.

Tyranniet senker seg,over det en av mine favoritter blant historikere, Norman Davies, beskriver sitt kjære hjemland i den fabelaktige boka  over The Isles.

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.