Mens Donald Trump ble faktasjekket en rekke ganger underveis i ABCs presidentdebatt, opplevde ikke Kamala Harris det samme. Nå får moderatorene tyn. 

Hovedstrømsmediene mener Kamala Harris vant nattens presidentdebatt, og at Donald Trump ble irritert og for enkelt vippet av pinnen. Men var det stor forskjellsbehandling? Det mener mange på republikansk side.

– Det er latterlig hvor koreografert dette var for å hjelpe Harris, men det vil ikke fungere, fordi det er for åpenbart, skrev radioverten Hugh Hewitt på X, tidligere Twitter.

Hvem som vant var det store temaet i onsdagens sending av Rett på sak. Se sendingen YouTube her:

Det som vakte store reaksjoner etter debatten har vært den såkalte direkte faktasjekken. Underveis i uttalelsene fra presidentkandidatene skulle moderatorene David Muir og Lindsey Davis, korrigere dem. Det gikk så langt at de faktasjekket hvorvidt Trump hadde brukt sarkasme underveis i debatten.

– Jeg hørte ikke sarkasme i det du sa, fortalte Muir.

Samtidig ble ikke Harris en eneste gang faktasjekket, på tross av at det var flere utsagn som kan betegnes som villedende eller usanne ifølge faktasjekkerne.

Republikanske Abigail Jackson som er rådgiver for senator Josh Hawley, spurte på X om moderatorene trodde de var i presidentvalget, og var motstandere av Trump. For det virket slik, ifølge henne.

Også Megyn Kelly reagerte kraftig på hvordan nattens debatt utspilte seg. Se videoen under:

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Er du lei av media som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.