Tirsdag ettermiddag meldte storbanken at den vil kutte kostnader og 500 årsverk i løpet av det neste halvåret.

Kostnads- og stillingskuttene kommer til tross for at banken har hatt rekordhøye resultater de siste kvartalene, skriver E24.

I andre kvartal tjente DNB 13,5 milliarder kroner før skatt, langt over analytikernes forventninger.

– Det er riktig at det er god lønnsomhet i bankene og at inntektene våre har vokst mer enn kostnadene den siste tiden, men nå ser vi at rentene begynner å bevege seg nedover. Det betyr at inntektene vil flate ut og gå mer ned, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Norges største bank har måttet tåle kritikk for skyhøye renteinntekter det siste året. Da har gjerne svaret vært at det er i perioder med høye renter at bankene tjener penger.

På spørsmål om hvorfor banken nå skal kutte stillinger blant annet på grunn av lavere rentenivå i fremtiden, sier DNB-sjefen at det å drive effektivt er en viktig del av å kunne konkurrere om kundene med gode nok priser.

– Nå er markedene enda tøffere og konkurransen spisser seg til. Vi skal kjempe om kundene også fremover, sier Braathen.

Braathen vil ikke avsløre om kostnads- og stillingskuttene betyr at DNBs kunder kan se frem til lavere rente, ved at banken blir mer konkurransedyktig på området.

– Vi har gode priser til kundene i dag, og det er vi opptatt av å beholde fremover. Så blir det opp til oss å bevise at vi fortsette å ha det fremover, avslutter hun.

 

Kjøp Giulio Meottis «De nye barbarene» fra Document Forlag her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.