Jeg har tidligere skrevet om historiske tabber i Koranen, og nå skal jeg vise dere enda en. Grunnen til de mange historiske feilene i Koranen, er at Muhammed hadde svært begrenset kunnskap om den historiske kronologien i Bibelen. Av den grunn har han gått på den ene historiske smellen etter den andre. 

Ifølge Koranen 40,36-37 hadde den farao som Moses viser til i Bibelen et møte med Haman fra Esters bok. Men problemet er at denne faraoen levde minst 1300 år før Kristus, mens Haman levde 400 år før Kristus. Faraoen hadde allerede vært død i flere hundre år da Haman ble født, og med nesten 1000 års mellomrom mellom disse to er det umulig at de kan ha møtt hverandre. 

Historisk sett og rent faktamessig er det altså en klar og tydelig historisk feil og en falsk åpenbaring fra Muhammed i Koranen.

En slik historisk feil i en skrift som hevdes å være åpenbart av Gud, fratar for alltid denne skriften sin kredibilitet, og du kan aldri mer stole på den. Gud gjør ikke feil som dette. 

Etter dette blir skriften en dead issue, selv om resten måtte være full av god poesi og viten. 

Husk alltid denne regelen.

Muhammed talte ikke på vegne av den virkelige Gud

Er du lei av medier som ikke forteller deg alt? Støtt frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.