NTB

Edmundo Gonzalez, som nylig stilte til valg mot Nicolás Maduro, har forlatt Venezuela og søkt politisk asyl i Spania, sier visepresident Delcy Rodriguez.

– I dag har opposisjonspolitikeren Edmundo Gonzalez forlatt landet etter å ha søkt politisk asyl ved den spanske ambassaden, skriver Rodriguez i et innlegg på Instagram.

Hun sier videre at den venezuelanske regjeringen tillot Gonzalez å forlate landet.

Spanias utenriksminister José Manuel Albares bekrefter at Gonzalez har søkt asyl, og at han er på vei til Spania. Det samme gjør Gonzalez’ advokat Jose Vicente Haro.

Nyheten kommer bare dager etter at en domstol i Venezuela utstedte en arrestordre på ham.

Anklaget for å undergrave valget

Gonzalez er anklaget for oppfordring til opprør og dokumentforfalskning etter at opposisjonen offentliggjorde resultater fra et stort antall valglokaler som viser at González vant en overveldende seier.

Da han ble kalt inn til Høyesterett for å vitne om de angivelig falske dokumentene, nektet han å møte opp

González unnlot å møte i frykt for å bli pågrepet, og med unntak av noen offentlige demonstrasjoner, har han stort sett ligget i skjul siden valget.

Maduro erklærte seier

Gonzalez stilte mot Maduro i landets presidentvalg i juli. Sistnevnte erklærte valgseier, men en rekke land og internasjonale organisasjoner, samt Gonzalez og opposisjonen selv, mener at Gonzalez er den faktiske vinneren.

Venezuelas valgkommisjon og Høyesterett, som begge regnes som lojale til Maduro, har imidlertid godkjent Maduros seier. Både høyesteretten og valgkommisjonen er utpekt av regimet, og de har nektet å offentliggjøre resultatene fra valglokalene.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.