Pavel Durov ble arrestert av franske myndigheter på grunn av «forbrytelser begått av tredjepart» på plattformen. Nu har Telegram i det stille oppdatert retningslinjene og tillater moderering av private chatter. 

Ikke fullt så privat lenger 

Telegram – som hver måned har nesten én milliard aktive brukere og mer enn ti millioner abonnenter – er kjent for minimal overvåkning av brukerne. 

Tidligere het det på siden for ofte stilte spørsmål (FAQ, frequently asked questions) at private samtaler var beskyttet mot moderasjon: 

– Alle Telegram-chatter er private deltagerne imellom. Vi behandler ingen forespørsler relatert til dem. 

Taushet er gull, åpner du munnen, blir du fengslet

Torsdag kveld reviderte Telegram FAQen:

– Alle Telegram-apper har en knapp som med få klikk lar deg rapportere ulovlig innhold til våre moderatorer.

Mer moderasjonsvennlig

Endringen kommer to uker efter arrestasjonen av administrerende direktør Pavel Durov i Frankrike. Durov la 5. september ut en offentlig kommentar hvor han sa at Telegram ville bevege seg i en mer «moderasjonsvennlig» retning. Han avviser at han ikke er lydhør overfor franske myndigheters moderasjonsforespørsler: 

– For en tid siden hjalp jeg dem personlig med å etablere en hotline for å håndtere terrortrusselen i Frankrike. Hvis et land er misfornøyd med en internettjeneste er det vanlig å gå til søksmål mot selve tjenesten. Å bruke lover fra før smarttelefonens tid og anklage en administrerende direktør for forbrytelser begått av tredjepart på plattformen han administrerer, er en misforstått tilnærming. Ingen innovatør vil noensinne bygge nytt verktøy hvis de vet at de kan bli holdt personlig ansvarlig for potensielt misbruk av verktøyet.

Telegram-sjefen arrestert. Rumbles sjef har rømt. Europa er blitt for farlig

 

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.