Olaf Schulz forsøkte å vinne stemmer ved å  deportere 28 kriminelle afghanere til hjemlandet – hver med 1000 euro i hånda. Men Taliban slipper de grove forbryterne ut på gata.

Dette melder ZDFs utenrikskorrespondent Katrin Eigendorf på X.

Eigendorf visr til ikke navngitte kilder i Taliban. Lovbruddene som de deporterte har begått i Tyskland, skal ha blitt «klassifisert som irrelevante» i Afghanistan. Det er uklart hvor mange av de 28 mennene som allerede er løslatt, skriver BILD.

Det dreier seg blant annet om grov kriminalitet som knivstikking,  voldtekt en elleve år gammel jente, og en overgriper som har vært i klammeri med loven hele 166 ganger.

Selvsagt er dette helt greit ifølge Taliban, siden kun kaffirs rammes.

Afghanere på vei tilbake til Tyskland?

Informasjonen som ble publisert av krigsreporteren fredag ettermiddag, ble delt og kommentert hundrevis av ganger. Mange brukere frykter at gjerningsmennene allerede kan ha returnert til Tyskland.

Etter landingen ble afghanerne først sendt til det beryktede Pul-e-Charkhi-fengselet. Anlegget regnes som et skrekkfengsel: massivt overfylt, katastrofale hygieniske forhold, for få toaletter og nesten ikke noe vann. Vinteren 2022 frøs over 120 innsatte ihjel der.

Men har du voldtatt en 11 år gammel tysk jente, eller knivstukket en tysk vantro, så slippes man umiddelbart løs av Taliban-regimet.

For øvrig er det tvilsomt om deportasjonen av 28 hyperkriminelle afghanere får noen særlige konsekvenser for tryggheten i Tyskland. Det er nok en god del tyskere som mener at antallet burde ganges med minst 10.000.

Deportasjon av 280.000 falske og kriminelle «flyktninger» kunne kanskje hatt en liten effekt.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus! Kjøp eboken her.

Ytringsfriheten er under angrep. Abonner på frie og uavhengige Document.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.