Morrow Batteries trenger 1,5 milliarder kroner for å skalere produksjonen, noe som får investor og sivilingeniør, Øystein Stray Spetalen, til å bli rasende.

– Uten et eget teknologi- og forskningsmiljø som er bygget opp gjennom flere tiår er det vitenskapelig og markedsmessig umulig at en batterifabrikk i Arendal skal vinne konkurransen mot verdens fremste forskningsmiljøer i Kina og genier som Elon Musk. Selv kinesiske batteriprodusenter sliter med lønnsomheten, sier han til Finansavisen.

Spetalen reagerer også på at Morrow har signert en intensjonsavtale med ukrainske myndigheter.

– Morrow har meldt at de har fått en større kontrakt med et selskap i Ukraina. Det er ikke kommet fram hvem i Ukraina som finansierer kjøpet av batteriene. Dersom norske skattebetalere har garantert for kjøpet må dette fram og selvfølgelig størrelsen på garantiene. Ukraina er et av verdens mest korrupte land og slike avtaler må derfor inngås med stor aktsomhet, sier Spetalen.

Mandag la næringsminister Cecilie Myrseth (Ap) fram en pakke til «lønnsomme prosjekter». Pakken er på fem milliarder kroner, hvor 1,75 milliarder kroner skal gå til «å dekke mulige tap» gjennom den nye låne- og støtteordningen til grønne industriprosjekter.

Kommunikasjonssjef Naja Boone i Morrow, svarer på Spetalens kritikk på følgende vis:

– Vi har rekruttert noen av de beste fra kinesisk og koreansk batteriindustri, bygget opp vårt eget forskningsmiljø i Grimstad og er i gang med produksjon i Arendal.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.