Biden-administrasjonen kunngjorde onsdag et omfattende sett med tiltak for å håndtere en storstilt russisk regjeringsstøttet innsats.

Nok en gang snakkes det om at russerne forsøker å påvirke det amerikanske presidentvalget i 2024, ifølge CNN.

I tillegg anklages det russiske selskapet Social Design Agency for å ha drevet en kampanje for å overbevise den amerikanske allmennheten om at USA ikke burde finansiere den ukrainske krigsinnsatsen.

Derfor er det tatt ut tiltale mot to russiske statsborgere, sanksjoner mot ti enkeltpersoner og enheter og beslagleggelse av 32 internettdomener.

På instruks fra Russlands president Vladimir Putin brukte tre russiske selskaper falske profiler for å fremme falske narrativer på sosiale medier, sier USAs visestatsadvokat Lisa Monaco i en uttalelse.

To ansatte i RT, det statlige russiske medienettverket, ble tiltalt i en amerikansk domstol for angivelig å ha vært en del av et opplegg som gikk ut på å kanalisere nesten 10 millioner dollar til å opprette og lede et Tennessee-basert frontselskap for å produsere innhold på nettet som hadde som mål å skape splittelse blant amerikanere, ifølge justisdepartementet.

Mange vil nok mene at amerikanere fint klarer å skape splittelse uten utenlandsk hjelp. Men myndighetene tar dette på alvor, ifølge NTB-Reuters.

Beslaget kommer fram i rettsdokumenter der det russiske selskapet Social Design Agency anklages for å ha drevet en kampanje for å overbevise den amerikanske allmennheten om at USA ikke burde finansiere den ukrainske krigsinnsatsen.

Social Design Agency er allerede underlagt økonomiske sanksjoner for den påståtte driften av falske nyhetsnettsteder i Europa på vegne av russiske myndigheter.

Det amerikanske finansdepartementet sier de innfører sanksjoner mot ti personer og to virksomheter. Blant disse er sjefredaktøren og visesjefredaktøren i den statlige russiske mediegruppen RT – tidligere Russia Today.

Amerikanske tjenestemenn anser RT for å ha en nøkkelrolle i Russlands propagandavirksomhet.

– Bruker PR-firmaer til å spre desinformasjon

– USA mener RT-ansatte finansierte et opplegg for å påvirke amerikansk opinion om Russland og landets krig mot Ukraina, sier justisminister Merrick Garland. Han sier RT og de ansatte ville bruke et selskap i delstaten Tennessee til å spre russiskvennlig innhold.

Justisministeren mener den indre kretsen rundt Russlands president Vladimir Putin står bak, for å fremme desinformasjon som en del av et program for å påvirke årets valg i USA.

– Vi vil aggressivt og uopphørlig jobbe for å motarbeide og hindre forsøk fra USA, Kina eller andre utenlandske aktører på å blande seg inn i våre valg, sier Garland, som også anklager Iran for stadig mer aggressive forsøk på valgpåvirkning.

Dette minner mistenkelig om Russia Collusion, som viste seg å være en ren bløff.

Amerikanske stemmer mistenkes for å delta i «hvitvasking» av russisk desinformasjon. Samtidig er det vel tusenvis av byråkrater i USA som hvitvasker Biden-regimets fake news. Så nå har vi både gode og onde fake news.

Den russiske parlamentarikeren Marija Butina avviser påstandene om Russlands forsøk på å påvirke valget i USA.

– De amerikanske påstandene var og er rent vrøvl og en heksejakt, sa Butina til CNN etter at kilder hadde sagt til kanalen at Biden-regjeringen planla å komme med anklager om valgpåvirkning.

Butina satt fengslet i 15 måneder i USA, anklaget for å være russisk agent.

– Russland mener det ikke har noe å si hvem som vinner valget i USA – den eneste vinneren vil være USAs private militær-industrielle kompleks, sier hun.

Russiske myndigheter har flere ganger tidligere sagt at de ikke blander seg inn i valget i USA, men som resten av verden følger de nøye med på utviklingen.

Document er en uredd og uavhengig avis som forteller deg sannheten. Abonner her.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.