Etter mye gjengkriminalitet i Østerrikes hovedstad kommer det nå krav om at militæret bør settes inn for å gjenopprette ro og orden. Dette melder Remix News.

Som svar på økende gjengvold i Wien krever landets mest populære parti, Frihetspartiet (FPÖ), at militæret settes inn i hovedstadens gater rett før det nasjonale valget den 25. september.

«Den eneste løsningen som gjenstår for å gjenopprette ro og orden, er å sette inn militæret», sier Dominik Nepp, formann for FPÖ i Wien. Ifølge ham har statsmakten sviktet og er ute av stand til å demme opp for voldsbølgen forårsaket av migrantgjenger. Dermed er militære styrker den eneste løsningen for å gjenopprette ro og orden.

«Den siste tidas gjengkriminalitet har vist at sikkerhet og offentlig orden ikke lenger er garantert i Wien. På samme måte som de væpnede styrkene kan beskytte ambassader, må de også kunne beskytte vanlige mennesker,» sa Nepp til den østerrikske allmennkringkasteren ORF, og la til at hundre soldater umiddelbart kunne bringe orden i byens gater.

Ifølge FPÖ-lederen i byen bør de væpnede styrkene settes inn i migrantområder der antallet forbrytelser mot liv og offentlig kriminalitet har økt kraftig den siste tida. Som eksempler nevnte han Wiens beryktede innvandrerbydel Favoriten, t-banestasjonen Reumannplatz i sentrum, jernbanestasjonene Praterstern og Handelskai, samt hele U6-linjen.

Som Vienna News International rapporterer, har Wiens gater nylig blitt rystet av voldelige sammenstøt mellom syriske og tsjetsjenske ungdomsgjenger. Disse konfliktene har kastet byen ut i kaos.

Dominik Nepp sier at det å bringe soldater inn i hovedstaden er et spørsmål om politisk vilje, og at Wiens sosialdemokratiske borgermester Michael Ludwig har fullmakter til å gjøre det.

«Det østerrikske Frihetspartiet ønsker å sette en stopper for ukontrollert familiegjenforening og misbruk av asylrettigheter, samtidig som vi kun vil gi statsborgerskap til innvandrere som er velutdannede og vellykket integrert i det østerrikske samfunnet».

Remix News skriver at antallet anmeldte forbrytelser i Wiens innvandrerdominerte bydeler har skutt i været de siste årene. Ifølge politistatistikken begås det i gjennomsnitt 460 forbrytelser hver dag i den østerrikske hovedstaden. 52 prosent av de mistenkte har innvandrerbakgrunn. Regjeringen ønsker å senke den kriminelle lavalderen til 12 år på grunn av den forverrede offentlige tryggheten.

Islamisten som ville drepe Taylor Swift-fans i Østerrike er identifisert

Tre utsolgte konserter med popartisten Taylor Swift i Wien i august ble avlyst på grunn av jihadistiske terrortrusler. En 19-åring som sverget troskap til Den islamske staten (IS) skal ha hatt meget konkrete planer om å begå en terrormassakre, blant annet med hjemmelagde bomber. I tillegg ble en 18-åring og en 17-åring pågrepet i saken.

I et terrorangrep i Wien 2. november 2020 ble fire personer drept og 23 andre ble skadet. Gjerningsmannen sympatiserte med terrororganisasjonen Den islamske staten (IS).

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.