September startet med bratt nedgang på Wall Street. Sjefstrateg mener frykten for økonomisk nedtur «ikke helt slipper taket».

På septembers første handelsdag ble det bred nedgang på børsene i New York. Bloomberg skriver at S&P 500-indeksen har sitt største fall siden børsraset i august.

Tirsdag falt Nvidia-aksjen 9,54 prosent, og AI-yndlingen Nvidia som har blitt et av verdens mest verdifulle selskaper, fikk barbert bort rundt 279 milliarder dollar av børsverdien, skriver E24.

– Det ser ikke spesielt hyggelig ut. Jeg tror det er resesjonsfrykten som ikke helt slipper taket, sier sjefstrateg Christian Lie i Formue til avisen.

Lie peker på et nøkkeltall som ble rapportert i USA tidligere i dag.

Han sier at den svake industrimålingen kan øke frykten for at fredagens viktige arbeidsmarkedsrapport i USA vil være svak.

– Jeg tror en del investorer begynner å posisjonere seg for det, at vi skal få en ny skrell basert på det.

Lie peker også på et knippe andre faktorer som kan bidra til at børsene er under press:

AI-yndlingen og vekstraketten Nvidia ramlet kraftig, noe som bidro til å tynge hele markedet.

Samtidig har også innkjøpssjefsindeksen som måler industriaktivitet globalt falt til et nivå som indikerer nedgang, oljeprisen faller og Goldman Sachs er ute med en oppdatering om svakere råvareetterspørsel fra Kina, påpeker Lie.

– Oljeprisen er ned til tross for svært lave lagernivåer. Det er tydelig tegn på vekstfrykt, avslutter Lie.

 

Kjøp «Europas underlige død»!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.