NTB

En fire år gammel jente ble skutt og drept av et søsken i St. Louis mandag, og en åtte år gammel gutt skjøt seg selv ved et uhell i Utah samme dag.

Politiet i St. Louis ble tilkalt av et av barna og fant fireåringen skadet og bevisstløs i hjemmet, der hun og tre søsken på fire, åtte og ti år ble etterlatt alene hjemme mens moren gikk i butikken. Jenta døde senere på sykehus.

Polititalsmann Mitch McCoy sier at jenta ble skutt ved et uhell av et av søsknene, men han ville ikke si hvem. Han sa at våpenet etter alt å dømme var lett tilgjengelig for barna mens moren var borte.

Samme dag meldte politiet i Lehi i Utah, fem mil sør for Salt Lake City, at en åtte år gammel gutt som satt alene i en bil, skjøt seg selv i hodet mens moren var inne i en butikk.

Han fant våpenet under setet i bilen, og døde tirsdag på sykehus, ifølge Jeanteil Livingston i politiet. En mann som fylte bensin i nærheten sier han hørte et skudd og deretter en kvinne som hylte.

Hendelsen skjedde bare to uker etter at en fem år gammel gutt drepte seg selv med et våpen han fant i familiens hus et annet sted i Utah.

Utah krever ikke at våpen skal sikres eller være utilgjengelig for barn, og det er heller ingen krav om at våpen skal oppbevares på sikker måte.

Avisa St. Louis Dispatch sier at 15 barn under 17 år er drept av våpen i St. Louis-området hittil i 2024

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.