NTB

Human Rights Watch (HRW) oppfordrer Mongolia til enten å nekte Russlands president Vladimir Putin innreise eller pågripe ham. Putin ankom landet mandag.

– Mongolia vil trosse sine internasjonale forpliktelser som medlem av ICC, hvis de tillater Putin å besøke landet uten å arrestere ham, sier Maria Elena Vignoli, seniorrådgiver for internasjonal rett i HRW.

Ifølge Kreml og statlige russiske medier ankom Putin hovedstaden Ulan Bator mandag. Et møte med Mongolias president Uchnaagiin Chürelsüch er planlagt tirsdag.

Putin reiste etter å ha blitt invitert av den mongolske lederen for å styrke samarbeidet mellom de to nasjonene, ifølge en uttalelse fra Kreml. Det skjer til tross for en arrestordre utstedt av Den internasjonale straffedomstolen ICC.

ICC mistenker Putin for å være ansvarlig for krigsforbrytelser begått i Ukraina og utstedte arrestordre på ham i mars 2023.

Besøket er Putins første i et land som er medlem av ICC siden domstolen utstedte arrestordren.

(©NTB)

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.