Vi har invitert Tommy Robinson til Norge. Han stiller på vårt neste lesermøte i Oslo 24. september.

Tommy Robinsons historie er kjent for mange av våre lesere. Hans kamp mot grooming-gjengene og islamiseringen av engelske byer har gjort ham til kjendis langt utenfor Storbritannias grenser.

Som grunnlegger og leder av EDL (English Defence League) i 2009 ble Tommy Robinson et ansikt på islammotstanden på grasrota. EDL fikk mange tilhengere, men Tommy Robinson forlot gruppen i 2013. Han sa da at han ikke lenger kunne kontrollere ekstremistene som bevegelsen hadde tiltrukket seg. EDL gikk offisielt i oppløsning. Flere mener at organisasjonen likevel fungerer i form av mindre grupper og det kjøres for tiden en underskriftskampanje for å få den britiske regjeringen til å forby EDL som terroristorganisasjon.

Er Tommy Robinson en helt som bare sier det som det er og peker på elefanten i rommet, eller er han en slyngel som «misbruker ytringsfriheten og oppfordrer til vold»? Britene er delte i synet, men mediene ser ut til å være enige i at det ville være best om han bare ble satt i fengsel for godt.

I mellomtiden vokser Tommys popularitet. Med den siste uroen har Tommy fått en lederrolle og han er blitt symbolet på noe som er større i vår samtid. De politiske endringene skjer raskt og statsminister Keir Starmer har avslørt seg som en wanna-be-undertrykker. Hvem kunne trodd at Harold Wilsons parti kunne hoste opp en slik autoritær figur som attpåtil sier at han vil «beskytte muslimene». Eliten værer uro og vil stanse protestene. Dette førte til at Elon Musk sa at Storbritannia er på vei mot borgerkrig.

Nå dreier det seg ikke lenger bare om Tommy, men om ytringsfriheten og Storbritannias fremtid.

Vi vil høre hva budbringeren med alle de dårlige nyhetene har på hjertet.

Du er hjertelig velkommen til å kjøpe billetter til møtet med Tommy.

 

Våre abonnenter er våre viktigste støttespillere, og vi ønsker å belønne våre eksisterende abonnenter ved å la disse få forkjøpsrett på billetter.

Så hvis du er abonnent i skrivende stund, vil du i løpet av kort tid motta en epost fra oss med lenke til billettkjøp og et eget passord for kjøp. Det er eposten som du har registrert abonnentet med som vil bli benyttet.

Av sikkerhetsmessige årsaker oppgir vi ikke stedet for møtet før du har kjøpt billett.

 

Oppdatering: Alle billettene er nå solgt!

 

Ytringsfriheten er under angrep. Abonnér på frie og uavhengige Document.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.