Politiker Abdullah Alsabeehg (Ap) mener at Abid Raja må være mer ansvarsbevisst som politiker og ikke generalisere muslimer.

Kritikken mot Venstre-politikeren kommer etter kronikken Raja skrev i Aftenposten  hvor han forteller om sin nye bok «Vår ære og vår frykt», om Rajas personlig reise i det muslimske Europa.

Alsabeehg forteller at etter at kronikken til Abid Raja kom ut har han fått flere meldinger fra folk i minoritetsmiljøer som mener at her må en politiker stå fram og si ifra, skriver Dagsavisen.

– Raja gir en gavepakke til høyreekstremister, og det skaper dyp bekymring hos flere, sier Alsabeehg.

I kronikken skriver Raja blant annet at Norge og Europa vil se helt annerledes ut om 50 år fordi antallet mennesker med innvandrerbakgrunn vil fortsette å øke, og om vi har stoppet opp og spurt oss om hva dette vil bety.

Videre deler han sine bekymringer og skriver at han ikke lenger tror at det vil gå seg til, men heller at det blir verre å sameksistere. Han takker også «landsbyen» som endret hans konservative pakistanske verdier. Han peker på verdier i islam, slik som at de ikke tillater homofili, sex utenfor ekteskap eller blasfemiske ytringer, som verdiforskjeller han mener ikke lar seg forene.

Alsabeehg mener imidlertid at Raja beskriver et problem som ikke er der, og han får støtte av spaltist i Dagsavisen og daglig leder ved Minotenk, Linda Noor.

Hun mener å påvise at forskning har bevist at det er meget høy oppslutning blant norske muslimer om verdier som likestilling og individuell frihet.

Noor avviser også Raja sin påstand om en stor økning i antall innvandre om noen tiår.

 

Kjøp «Den islamske fascismen» av Hamed Abdel-Samad fra Document Forlag.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.